Kutinčanke na prvenstvu Hrvatske u boxu

Proteklog vikenda na zagrebačkom Jarunu održano je prvenstvo države u boksu za sve ženske uzraste i seniore U-22. Iz kutinskog Kickboxing kluba nastupile su dvije natjecateljice, seniorka Anamarija Čvrk -54kg, i kadetkinja Agata Štajcer -65 kg.

Anamarija je imala tešku zadaću u finalu voditi borbu s odličnom i vrlo iskusnom seniorkom Nikolinom Čačić iz Zagreba, višegodišnjom prvakinjom hrvatske, pobjednicom međunarodnih turnira i našom olimpijkom iz Tokija. “Ana se u cjelokupnoj to boksačkoj priči odlično snašla i nakon dužeg vremena ostvarila odličan rezultat s prikazanom borbom u finalu. Pružila je snažan otpor Nikolini u sve tri runde, no na kraju je Čačićka slavila zasluženom pobjedom, a Anamarija ostavila odličan dojam, i mogućnost daljeg napretka, da može više i bolje. Osvojeno srebro je više, nego opravdano. Naša odlična kadetkinja Agata Štajcer već ima više vremena problema sa mogućim protivnicama koje joj u skupini ne žele izaći u ring, pa je prihvatila borbu u skupini više -65kg.

Sa svojom odličnom pokretljivošću u finalu je svladala Karin Horvat (Thor-Varaždin)već u 20-oj sekundi prve runde finala plasirajući nekoliko preciznih direkata u glavu i tijelo protivnice, ističe predsjednik kluba Josip Cerovec.

 Ovim nastupom i zlatnom medaljom Agata si je otvorila put u reprezentaciju za mlade, te nastupe na međunarodnim turnirima, gdje će moći dati odlične rezultate i ići prema vrhunskom svjetskom ženskom boksu.