KUD “Potočanka” na Dječjim vinkovačkim jesenima

U svečanom mimohodu dječjih folklornih skupina na 56. Vinkovačkim jesenima koje se održavaju do 19. rujna, ulicama i trgovima Vinkovaca u nedjelju 12. rujna je prošlo 37 kulturno-umjetničkih društava s oko 2500 malih čuvara tradicijske baštine krajeva iz kojih dolaze.

Dječje vinkovačke jeseni jedna su od najstarijih priredbi Vinkovačkih jeseni koje ove godine obilježavaju pola stoljeća postojanja, a održavaju se tradicionalno tjedan dana prije Svečanog mimohoda sudionika i revije konjskih zaprega u kojem će ove godine, iduće nedjelje, Vinkovcima proći članovi 70 folklornih društava iz Hrvatske, BiH i Srbije koja njeguju izvorni hrvatski folklor.

Uz grb manifestacije, svečanu povorku predvodili su konjanici, otočke i nuštarske mažoretkinje te limena glazba Osječkog puhačkog orkestra. Prolazeći gradom mališani su povremeno zastajali te plesom i pjesmom posjetiteljima prikazali običaje i napjeve iz kraja iz kojeg dolaze.

Uz vukovarsko-srijemske domaćine gledateljima su folklor i običaje svoga kraja predstavili gostujući dječaci i djevojčice, među kojima i predstavnici Sisačko-moslavačke županije,  članovi KUD-a „Potočanka“ iz Potoka.