Izgradnja kućnih priključaka u Ilovoj

U Ilovoj je u tijeku izgradnja kućnih priključaka gdje četiri tima radnika u jednom danu mogu zajedno izgraditi do 10 kućnih priključaka. Sami radovi u spomenutom naselju ulaze u zadnju fazu realizacije projekta, nakon čega  slijedi provođenje potrebnih ispitivanja, provođenje tehničkog pregleda te dobivanje uporabne dozvole. Krajem 2021. godine očekuje se kako će sugrađani u Ilovoj imati dugo očekivanu vodu u svojim kućama. U sklopu projekta Aglomeracije u naselju Ilova položeno je 5.963 metra vodovodne mreže s uključenih 312 kućnih priključaka te 685 metara kanalizacije s 42 nova kućna priključka, a teren su obišli gradonačelnik Kutine Zlatko Babić s pročelnikom Eduardom Gelešićem i direktorom Moslavine d.o.o. Mijom Šepakom. 

U Jamaricama je u izradi vodovod nakon čega se kreće na izgradnju kućnih priključaka, a zatim i na sva potrebna testiranja te puštanje vodovoda u pogon. Dovršetak izgradnje vodovoda i puštanje istoga u pogon u naselju Jamarice očekuje se u proljeće 2022. godine te će u sklopu projekta Aglomeracija Kutina u naselju Jamarice biti izgrađeno 4.483 metara vodovoda, koji uključuju i izgradnju 160 novih kućnih priključaka.

“Nakon što dovršimo izgradnju vodovoda u naselju Ilova, kreće se s izgradnjom kućnih priključaka na vodovodnoj mreži u naselju Zbjegovača, dok će nakon izgradnje vodovoda u Jamaricama sljedeće biti izgradnja vodovoda u naselju Janja Lipa”, rekao je gradonačelnik Babić. (izvor: ww.kutina.hr)