Grad Popovača uređuje i širi Zonu Mišička

Upravni odjel za komunalni sustav i prostorno planiranje Grada Popovače u postupku izrade IV. izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja gospodarsko-proizvodne zone Mišička u Popovači proveo je Javnu raspravu i Javno izlaganje.

Javna rasprava trajala je od 6.-14.rujna, dok je Javno izlaganje održano 9.rujna putem livestream servisa na platformi Microsoft Teams. Osim pročelnice spomenutog upravnog odjela, Ivke Nikolić Jež, na izlaganju je u ime grada sudjelovao i Dražen Valjavec, te Tomislav Dolečki, stručni izrađivač Plana, predstavnik tvrtke CPA d.o.o. i Tomislav Bosilj, predstavnik tvrtke SANO d.o.o. Javnom se izlaganju nisu odazvali građani niti predstavnici ostalih pozvanih javnopravnih tijela.

Podsjetimo, ovaj se postupak provodi s ciljem proširenja Gospodarsko-proizvodne zone, a pokrenut je zbog niza upita od strane investitora među kojima je i tvrtka Sano koja planira proširenje svojih pogona.

Ovim će vrijednim dokumentom Grad Popovača planski odrediti proširenje zone te stvoriti koridore za prometnice koje su također bitne. „Na taj način će se nove parcele u zoni spojiti na postojeću infrastrukturu, posebice na glavnu prometnicu, vodu, plin i sve ostalo što je potrebno.“ – pojašnjava gradonačelnik Josip Mišković.

Prednost ove zone su dobra prometna povezanost, blizina autoceste i željeznice, ali i razne povlastice koje Grad Popovača svake godine osigurava za gospodarstvenike.