Curenje plina u Kolodvorskoj ulici u Kutini

U Kolodvorskoj ulici u Kutini, u dijelu od križanja s ulicom K. P. Krešimira IV. do Željezničkog kolodvora, građani su proteklih dana osjetili snažan miris plina u ulici i svojim kućama. Sumnjali su na curenje plina u sustav odvodnje te su na teren izašle interventne ekipe Moslavine d.o.o. i Moslavine plina.
Utvrđena je prisutnost plina u dvije kanalizacijske šahte, službeno je potvrđeno iz Moslavine d.o.o. Radnici Moslavine plina danas su sanirali puknuća na plinskim cijevima. Plinska mreža u vlasništvu je Grada Kutine, a održava ih Moslavina plina. Na službeno postavljeno pitanje tvrtki E-on, koja je nedavno preuzela Moslavina plina o tome što se dogodilo, uzrocima i učinjenom do objave ove vijesti još nije stigao službeni odgovor.
Stanovnici Kolodvorske ulice upozoravaju kako je problem curenja plina u njihovoj ulici zapažen prije dvije godine. „Na naša upozorenja uvijek je bio isti odgovor: „Kad prođe Aglomeracija Kolodvorska ulica će se u potpunosti sanirati od Željezničkog kolodvora do križanja kod Trpka. Ovaj put smo imali sreće!“.