24 sata otkrio veliku aferu u Kutini

Dnevne novine 24 sata u nekoliko nastavaka proteklog su vikenda pisale o korupciji i trgovanju političkim utjecajem u kutinskoj komunalnoj tvrtki Eko Moslavina d.o.o. Direktorica tvrtke Adriajna Cvrtila USKOK-u i novinarima svjedočila je o nezakonitim radnjima i kaznenim djelima u protekle četiri godine na koje su je, kako kaže, primorali predsjednik Gradskog vijeća Kutine i gradonačelnik Kutine. Svojim tvrdnjama priložila je i niz dokaza, između ostalog i audio snimke te snimke sms porkuka i ostalog.
Na otkriveno počinjenje kaznenih djela reagirala je oporbena koalicija SDP-LABURISTI-NEZAVISNA LISTA priopćenjem za javnost u kojem traže ostavke gradonačelnika Kutine Zlatka Babića i predsjednika Gradskog vijeća Davora Kljakića te pozivaju USKOK da istraži poslovanje i ostalih gradskih tvrtki i ustanova u kutini te od institucija očekuju da dosljedno provode hrvatske zakone.
Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak jučer je raspustio Ogranak HSLS-a SMŽ kojem je predsjednik Davor Kljakić. Svoju odluku Dario Hrebak je obrazložio: „Županijsko vijeće HSLS-a Sisačko-moslavačke županije raspušta se radi lošeg stanja u organizaciji i nedavnih afera predsjednika Županijskog vijeća Davora Kljakića.“. Nakon ove vijesti u javnost je došla i vijest kako je raspušten i Ogranak HSLS-a Kutina.