U Brinjanima je asfaltiran prilaz do kapelice i saniran put


U naselju Brinjani nedavno je asfaltirano 200 m pristupne ceste prema kapelici i groblju u vrijednosti od oko 80.000,00 kn.

Tim radovima obuhvaćen je novi asfalt, nove bankine te je izvršen iskop i pročišćavanje odvodnih graba. Osim spomenutih radova, uređeno je i samo groblje radi sigurnosti posjetitelja te ograda ispred kapelice.

Prije nekoliko dana  saniran je od strane Šumarije Kutina šumski put koji je od velikog značaja za stanovnike Brinjana, ali i za Šumariju Kutina  radi obavljanja svoje redovne djelatnosti.

„Prethodno je prometnica bila neprohodna te će sada bez poteškoća mještani Brinjana moći obilaziti svoja zemljišta. Radovi su izvršeni dobrom suradnjom Hrvatskih šuma- Šumarije Kutina, Grada Kutine, i M.O. Brinjani.

Spomenuti put nalazi se u blizini kapelice i groblja u Brinjanima te izvršeni radovi zasigurno doprinose boljem izgledu same kapelice i boljem prostoru za proslavu sv. Jelene Križarice, zaštitnice mjesta.

Postepenim, ali kontinuiranim ulaganjima u naša prigradska naselja nastojimo ih revitalizirati te omogućiti stanovnicima bolje uvjete na području cijele Kutine“, rekao je gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić.