Proširenje Zone Mišička

Grad Popovača u jesen očekuje Odluku o darovanju zemljišta površine od oko 8,5 hektara čime će se osigurati potrebni uvjeti za dovođenje novih investitora u Gospodarsko- proizvodnu Zonu Mišička, izvijestio je to gradonačelnik Josip Mišković nakon radnog sastanka s ravnateljicom Uprave za upravljanje i raspolaganje nekretninama u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

„Razvoj gospodarstva Grada Popovače usko je vezan uz Gospodarsko-proizvodnu Zonu Mišička koja se u ovo času prostire na površini od 20 hektara, od čega je 10 hektara aktivno, na njima su izgrađeni određeni poslovni objekti, dok je drugih 10 hektara prodano ali još nije u funkciji.  Budući da je Grad ove godine dobio dosta pisama namjere vezanih za kupnju čestica u toj zoni, Grad Popovača je od Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine zatražio 8,5 hektara zemljišta koje je smješteno u samoj zoni, te se nada da će Vlada u jesen darovati Gradu to zemljište kako bi Grad mogao udovoljiti zahtjevima dva investitora, te tvrtki Sano koja planira proširiti svoju proizvodnju, a s ciljem punjenja zone i otvaranja novih radnih mjesta.“ – istaknuo je gradonačelnik Popovače Josip Mišković.

Kako bi cijela zona bila u funkciji Grad Popovača morao je pokrenuti određene aktivnosti. Jedna od njih je i donošenje Odluke o izradi IV. Izmjena i dopuna detaljnog plana uređenja zone, ali i rebalans proračuna kojim su osigurana sredstva za izradu potrebne dokumentacije.

„Donošenjem tih odluka stvoreni su uvjeti da se raspiše natječaj i započnu aktivnosti na izradi Urbanističkog plana kako bi, prije svega, Grad Popovača planski odredio proširenje zone te kako bi se stvorili koridori za prometnice koje su također bitne. Na taj način bi se nove parcele u zoni mogle spojiti na postojeću infrastrukturu, posebice na glavnu prometnicu, vodu, plin i sve ostalo što je potrebno.“ – pojasnio je gradonačelnik.

Prednost ove zone su dobra prometna povezanost, blizina autoceste i željeznice, ali i razne povlastice koje Grad Popovača svake godine osigurava za gospodarstvenike.