Predsjednik Vlade boravio u Sisačko-moslavačkoj županiji

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, uz kojeg su bili potpredsjednik Vlade, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, u Sisku su županu Ivanu Celjaku  uručili ugovore o sufinanciranju europskih projekata u vrijednosti 26 mil. kn. „Naša je Vlada Republike Hrvatske  u COVID19 krizi kroz Mjeru „Očuvanje radnih mjesta“ osigurala 300 mil. kn za plaće više od 14.000 radnika u SMŽ, a neki dan smo predstavili Mjeru aktivne politike zapošljavanja “Javni rad“, kojom će se u SMŽ-u, na otklanjanju posljedica potresa, zaposliti 520 dugotrajno nezaposlenih osoba. Za to ćemo izdvojiti 19.4 mil. kn.“ – istaknuo je premijer tom prilikom.

Premijer Plenković potom je u Petrinji predsjedao sastankom Stožera civilne zaštite RH. „Dosad je na Banovini sanirano 400 objekata, na 187 radovi su u tijeku, a do rujna će biti natječaji za obnovu daljnjih 4.000 kuća. Zakon o obnovi donesen je u Hrvatskom saboru praktički konsenzusom i bez primjedbi, uz prihvaćanje amandmana, no neriješeni imovinsko-pravni odnosi u međuvremenu su se pokazali najvećim problemom. Zakonskim izmjenama otklonit ćemo prepreke kako bi se obnova ubrzala“. – napomenuto je tom prilikom.

Završetak boravka Vlade RH u Sisačko-moslavačkoj županiji bio je u Glini, a premijer je uz ministre  Tomu Medveda, Darka Horvata, Gordana Grlića Radmana, Natašu Tramišak i Radovana Fuchsa nazočio Obilježavanju Međunarodnog dana nestalih osoba i Dana sjećanja na nestale osobe u Domovinskom ratu.