Popovački slikari odazivaju se pozivima Banovine

Popovačka udruga likovnih stvaralaca „Moslavački štrk“ svojim likovnim umijećem i doniranim radovima nastoji unijeti radost i pozitivnu energiju stanovnicima stradalim od potresa u Banovini.

Tijekom mjeseca srpnja sudjelovali su na nekoliko likovnih kolonija oslikavajući ljepote područja uništenog potresom.
Kulturna manifestacija 18. „Likovni susret na Baniji“ u Pastuši i likovna kolonija „Buđenje svjetlosti“ održane su u kontejnerskom naselju na petrinjskom Sajmištu u organizaciji pododbora Srpskog kulturnog društva Prosvjeta u Petrinji, uz potporu Savjeta za nacionalne manjine RH iz Zagreba i pomoć parohije u Petrinji Srpske pravoslavne crkve. Slikari PULS-a „Moslavački štrk“ odazvali su se i pozivu SKD “Prosvjeta” pododbora Glina sudjelujući na likovnoj koloniji „Glina 2021.“ koja je održana u novouređenom glinskom Parku bana Jelačića.
Popovački umjetnici promovirajući prijateljsko okružje i zajedništvo, likovno su oplemenili i podržali navedene kulturne manifestacije a svojim su radovima u ovom događaju sudjelovali: Dobra Vein, Branka Vrbanić, Hajrudin Osmanagić, Kata Jerković, Marija Milošević, Danijela Makoš Repaja, Jelena Srednoselec, Zlata Benčec te predsjednica udruge PULS „Moslavački štrk“ Marija Pukec Žigić.