Gradsko vijeće raspravljalo o problemu s deponiranjem otpada u Podbrđu

Da se problem s deponiranjem građevinskog otpada u Podbrđu ponavlja, na posljednjoj je sjednici Gradskog vijeća Popovače izvijestio vijećnik Ivica Keser (HDZ). „Građani su i prije usmeno i pismeno prigovarali zbog te situacije. Sada je tamo ne samo građevinski, već i opasni otpad, npr.azbestne ploče. Rekli ste da će se to sanirati, još nije, pa molim Vas da se to riješi, a trebalo bi sanirati i pristupnu cestu koju su kamioni uništili.“

Grad Popovača još uvijek nema odlagalište građevinskog otpada, te Grad sigurno nije nikome dozvolio da se to dovozi na tu lokaciju, u odgovoru je istaknuo gradonačelnik Josip Mišković. Također, zamolio je građane da pomognu pri rješavanju tog problema, odnosno reagiraju pri dovozu otpada pozivom komunalnom redaru ili drugim relevantnim službama.

„Mi ćemo kao Grad poduzeti sve potrebne mjere kako bi se sriječile ovakve situacije i kako bi se sanirala napravljena šteta. To je naša obveza! Što se tiče prometnice, njezinu ćemo sanaciju riješiti kada se spriječi dovoz otpada jer nema smisla da ju sada presvućemo novim slojem asfalta kada znamo da postoji mogućnost da se uništi“ – rekao je gradonačelnik Mišković.