Aktivno ljeto u Kutini

Kutinsko ljeto, manifestacija omiljena brojnim posjetiteljima grada Kutine ove godine trajat će sve do početka rujna, a građani i posjetitelji grada Kutine prilike imaju uživati u brojnim kulturno-zabavnim i sportskim događanjima u organizaciji gradskih ustanova, udruga i sportskih klubova.

Ovogodišnje Kutinsko ljeto, nakon Festivala vina i Petrova, građanima je ponudio i program za  najmlađe koji je u dva termina tjedno tijekom srpnja kroz raznolike radionice za aktivno provođenje slobodnog vremena pod nazivom „Ljetna razbibriga“ oduševio najmlađe. „Dva puta tjedno tijekom cijeloga mjeseca u našem Parku kestenova najmlađi su sugrađani uživali u nizu zanimljivih sadržaja koje su za njih pripremile naše udruge i ustanove. Zahvaljujem svima, zaista je bio dobar odaziv djece, ali i roditelja koji su iskoristili poslijepodnevnu i predvečernju šetnju i podržali ove aktivnosti.“ – istaknuo je gradonačelnik Zlatko Babić.

Kako bi se aktivno odmorili i osvježili, građani mogu posjetiti i bazen koji nudi niz dodatnih sadržaja. „Naš Sportski centar Kutina pripremio je, uz ono redovno što nudimo, a to je kupanje, niz dodatnih sadržaja na bazenu poput škole plivanja i tečaja ronjenja. Tu su se uključile i naše sportske udruge, uz promociju svojih aktivnosti, uspjele su privući i nove članove. Upravo zbog svega toga ovog ljeta naš je bazen izuzetno posjećen.“ – konstatirao je gradonačelnik.

Kako je prošla godina prošla u znaku pandemije boravak u prirodi postao je sve popularniji. Grad Kutina stoga je odlučio urediti pješačke, biciklističke i poučne staze. „U prethodnom razdoblju smo uredili poučnu stazu oko bazena „Turski stol“, uređujemo poučnu stazu „Crkveni jarak“ na Moslavačkoj gori, te smo uredili i staze pored rijeke Kutinice kako bi naši sugrađani mogli provoditi aktivno slobodno vrijeme.“ – rekao je gradonačelnik Babić pozvavši sve građane na korištenje ponuđenih sadržaja.