21. kolovoza počinju prijave srednjoškolaca za jesenski upisni rok

Nakon ljetnog upisnog roka, tijekom mjeseca kolovoza, točnije 21.kolovoza, počinju prijave za jesenski upisni rok. Budućim srednjoškolcima preostalo je slobodno još 288 mjesto u srednjim školama u našoj Sisačko-moslavačkoj županiji. Pokazuju to podaci Ministarstva znanosti i obrazovanja o okvirnom broju slobodnih mjesta za jesenski upisnik rok.

U Srednjoj školi Tina Ujevića u Kutini preostalo je slobodno još pet mjesta (ekonomist 2, opća gimnazija 3).

U Tehničkoj školi u Kutini preostala su još dva mjesta (strojarski računalni tehničar 1 i instalater grijanja i klimatizacije 1), a u Tehničkoj školi u Sisku preostalo je još sedam mjesta (ekološki tehničar 6 i strojarski računalni tehničar 1).

U Ekonomskoj školi Sisak preostala su još dva slobodna mjesta (jedno za ekonomistu te jedno za poslovnog tajnika). U sisačkoj Gimnaziji preostalo je 10 slobodnih mjesta (smjer jezična gimnazija). U Industrijsko-obrtničkoj školi u Sisku preostalo je 12 slobodnih mjesta (3 vodoinstalater, 1 autolimar, 2 autoelektričar, 5 CNC operater, 1 automehaničar).

U Srednjoj školi Viktorovac u Sisku preostalo je 16 slobodnih mjesta (2 kuhar, 10 konobar, 4 prodavač). U Strukovnoj školi u Sisku preostalo je 36 slobodnih mjesta (monter suhe gradnje 4, pomoćni soboslikar i ličilac 5, stolar 6, vozač motornog vozila 1, soboslikar-ličilac 6, pomoćni cvjećar 4, pomoćni stolar 4, pomoćni kuhar i slastičar 2, krojač 4).

U Srednjoj školi Glina preostalo je 25 slobodnih mjesta (10 ekonomist, 5 elektroinstalater, 10 opća gimnazija).

U Srednjoj školi Ivana Trnskog u Hrvatskoj Kostajnici preostala su slobodna 44 mjesta (opća gimnazija 9, šumski tehničar 14, ekonomist 8, stolar 13).

U Srednjoj školi Novska preostalo je slobodno 28 mjesta (prodavač 12, ekonomist 5, stolar 5, opća gimnazija 1, vodoinstalater 1, bravar 4).

U Srednjoj školi Petrinja preostalo je slobodno 61 mjesto (cvjećar 9, mesar 8, veterinarski tehničar 8, opća gimnazija 15, prehrambeni tehničar 18, pomoćni voćar-vinogradar-vinar 3).

U Srednjoj školi Topusko preostalo je 19 mjesta (3 turističko-hotelijerski komercijalist, 7 instalater kućnih instalacija, 1 kuhar, 8 slastičar).

U Glazbenoj školi Frana Lhotke u Sisku preostalo je 17 slobodnih mjesta, dok su u Glazbenoj školi u Novskoj preostala četiri slobodna mjesta.

Prijava programa koji zahtijevaju dodatne provjere završit će 24. kolovoza, a provjera i unos rezultata dodatnih provjera održat će se 25. kolovoza. Odabir obrazovnih programa zaključat će se 26. kolovoza kada će se započeti s ispisom prijavnica. Konačne ljestvice poretka bit će objavljene 28.kolovoza, a dostava upisnika u srednje škole je od 30.do 31.kolovoza.