Zorkići zlatni na Državnoj završnici Telemach Dana sporta

Split je od 12. do 18.srpnja bio domaćin Državne završnice Telemach Dana sporta u graničaru i atletici. Najbolji amaterski sportaši koji su se kvalificirali na turnirima koji su ove godine održani u čak 23 grada diljem Hrvatske. Mladi amaterski sportaši družili su se i natjecali s vršnjacima u potpunosti besplatno.

Prva natjecanja održana su za godište 2012. i mlađe, nakon kojih su na sportske terene izašli mali sportaši u godištu 2010. i mlađi.

Što se tiče graničara, on se pokazao kao jako popularna sportska disciplina jer omogućuje da se natječu sva djeca, bez obzira na sportsko predznanje. Uz to, razvija osjećaj za inkluziju i timski duh, jer se dječaci i djevojčice natječu u mješovitim timovima.

Nakon razigravanja napeti turnir završio je svečanom dodjelom medalja. Bronca putuje u Prelog s ekipom Pajdaši, dok se u finalu koje se igralo u kasno večernjem terminu dogodila specifična situacija. U finalnoj utakmici kod rezultata 6:6 u trećem setu nestalo je struje u dvorani i zbog tehničkih problema utakmica se nije mogla nastaviti. Ekipe Zorkići iz OŠ Zorke Sever Popovača i OŠ Mokošica iz Dubrovnika su tako dobile zlatne medalje i ostvarile pravo sudjelovanja na Međunarodnom finalu.

Kako ističu iz OŠ Zorke Sever Zorkići su zadnji dan boravka u Splitu proveli na zasluženom odmoru – uz kupanje i turističko razgledavanje. Pri dolasku, u kasnim večernjim satima, obitelji su im pripremile iznenađenje. Dočekali su ih ponosno držeći baklje i pjevajući stihove pjesme „We are the champions“, a potom je uslijedio i vatromet.

„Iskrene čestitke našim zlatnim Zorkićima! Zahvaljujemo svim organizatorima Plazma Sportskih igara mladih na organizaciji natjecanja. Posebno zahvaljujemo Gradu Popovača na organizaciji prijevoza i majicama koje su učenici ponosno nosili, jer kao što piše i na majici, ipak su oni ponos Grada Popovače.“ – poručuju iz OŠ Zorke Sever.