U srednjim školama Sisačko-moslavačke županije učenicima dostupno 1391 upisno mjesto

Objava konačne ljestvice poretka u ljetnom upisnom roku za buduće srednjoškolce bit će 10. srpnja.

Školama je prepušteno da povećaju broj upisnih mjesta u jednom programu obrazovanja i smanje broj u drugom, što će isključivo ovisiti o interesu učenika uglavnom srednjih strukovnih škola u svakoj županiji posebno. Učenicima je uz ljetni predviđen i jesenski upisni rok u kojem je 28. kolovoza datum kada će biti objavljena konačna upisna lista učenika.

Na području naše županije 15 je srednjoškolskih ustanova kojima je osnivač Sisačko-moslavačka županija. Ukupno je to 1391 upisno mjesto. Na području Kutine, u Srednjoj školi Tina Ujevića Kutina je 106, a Tehničkoj školi Kutina 108 upisnih  mjesta.

Što se tiče Siska, Ekonomska škola Sisak ima 66, a sisačka Gimnazija 100 mjesta. Industrijsko-obrtnička škola  Sisak upisuje 88 učenika, Srednja škola Viktorovac 132, Strukovna škola 160, a Tehnička škola Sisak 128 netom završena osnovnoškolca. U Srednjoj školi Glina 80 je upisnih mjesta, u Srednjoj školi Ivana Trnskoga Hrvatska Kostajnica također 80 mjesta, u Srednjoj školi Petrinja 106, a  u Srednjoj školi u Topuskom 84 su mjesta za upis. U Srednjoj školi Novska ima mjesta za upis 110 budućih srednjoškolca.

Na području naše županije i dvije su Glazbene škole,ona u Novskoj upisuje 10, a Glazbena škola Frana Lhotke u Sisku 19 učenika. Također, Glazbena škola u Sisku upisuje i 14 učenika u pripremno obrazovanje u trajanju od 2 godine.