U spomen na 30. obljetnicu pogibije trinaest hrvatskih redarstvenika u Strugi Banskoj organzirana 1. memorijala utrka

Kod Spomen obilježja u Strugi Banskoj jučer je održano obilježavanje 30. godišnjice pogibije hrvatskih redarstvenika koji su branili Pounje od srpskog agresora.

Uz obitelji poginulih policajaca, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća počast su im odala mnoga izaslanstva, među kojima i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, izaslanik ministra obrane i državni tajnik Branko Hrg, glavni ravnatelj Hrvatske policije Nikola Milina sa svim svojim suradnicima, župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak te predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Kako bi od zaborava sačuvali doprinos koji je policija imala u obrani i oslobađanju Domovine, Udruga maratonaca Sisačko-moslavačke županije „Heroji ne umiru“, njih dvadesetero branitelja Domovinskog rata, umirovljeni i aktivni policijski službenici su organizirali 1. memorijalu utrku „Heroji hrvatskog Pounja“. Utrka je započela ispred Spomen obilježja Gordanu Ledereru u Hrvatskoj Kostajnici, a završila je ispred Spomen obilježja poginulim hrvatskim redarstvenicima u Strugi Banskoj gdje su paljenjem svijeće odali počast.

Nakon svečanog programa, sudionicima Memorijalnog spusta čamaca „Heroji hrvatskog Pounja“ na rijeci Uni u čast poginulih i jednog nestalog hrvatskog redarstvenika, uručene su prigodne medalje.