Saborski zastupnik Željko Lenart (HSS) – o isplati novca poljoprivrednicima za kukuruz iz 2019.?

Saborski zastupnik HSS-a  iz Kutine, Željko Lenart u priopćenju za medije istaknuo je kako je nužno hitno ispraviti nepravdu nanesenu poljoprivrednicima s područja Sisačko moslavačke županije. Obratio se na tu temu i Hrvatskom saboru, jer ne vidi pomake u rješavanju problema.

“Već sam tri puta ovdje govorio o prevari poljoprivrednih proizvođača s područja Sisačko-moslavačke županije. Njihov kukuruz je preuzet 2019. godine i nikada nije plaćen. O toj temi je bilo riječi u prilogu emisije Plodovi zemlje i nažalost, ni nakon javnog istupa prevarenih poljoprivrednih proizvođača nema nikakvog efekta”, rekao je Željko Lenart (HSS) u Hrvatskom saboru.

“Poljoprivrednici nisu dobili novac, oni koji su ih prevarili nisu niti blizu da budu osuđeni za ovu prevaru koju su počinili, a poljoprivrednici za sve imaju dokumente! Prevareni su proizvođači koji jedva krpaju kraj s krajem. Iz rješenja Općinskog državnog odvjetništva u Sisku vidi se da se pokušavaju zataškati imena nekih ljudi pa piše da je kukuruz predan u Hrvatskoj Dubici, ne spominje se ime i prezime onoga kod koga je predan i govori se o ljudima koji su pobjegli u BiH jer imaju državljanstvo, što je već postao standard”, rekao je Lenart te pozvao institucije na djelovanje u ovom slučaju.

“Ovim putem pozivam naše pravosuđe, DORH, Ministarstvo pravosuđa i premijera da konačno pokušaju u ovoj državi ispraviti barem neku nepravdu! Ovdje se radi o onima koji proizvode hranu, koji su još ostali u Posavini nizvodno od Siska gdje svaki dan ima sve manje ljudi. Na ovakav način će i oni prestati proizvoditi hranu i jednostavno napustiti naše ruralne krajeve. Čemu se ulaže novac u potpore i izvlači iz europskih fondova ako više nikoga neće biti na selu?”, zaključio je zastupnik HSS-a.

Objavljeno u
Nekategorizirano