Najviše prometnih nesreća u 2020. dogodilo se petkom

Na ovoljetnoj sjednici Gradskog vijeća Kutine načelnik Prometne policije Kutina, Alen Bilandžija, vijećnicima Grada Kutine podnio je izviješće o sigurnosti u prometu u 2020. godini na području Grada Kutine.
 Stanje sigurnosti u prometu u 2020. ocijenjeno je zadovoljavajućim. Broj prometnih nesreća u odnosu na 2019. godinu je smanjen za gotovo 10%. Najviše nesreća izazvano je bočnim sudarima, slijetanjem vozila sa ceste i sudarima iz suprotnih smjerova, a najčešća dva razloga su bila brza vožnja, te nepoštivanje prednosti prolaska. Zanimljiv je podatak da se najviše nesreća dogodilo do 16 sati na području grada, osobito petkom.
 Najfrekventnije ulice u kojima su se dogodile prometne nesreće u gradu bile su Zagrebačka (11), Kneza Ljudevita Posavskog (10), Hrvatskih branitelja i Vladimira Nazora (8), te Kralja Petra Krešimira (7) nesreća, stoga treba posebno biti oprezan upravo u tim ulicama.
 Što se tiče prigradskih naselja najviše je nesreća bilo u Repušnici. U 25 prometnih nesreća vozači su bili pod utjecajem alkohola.