Moslavci na speedball turniru u Biogradu

U Biogradu na moru 25. i 26. lipnja održano je natjecanje u profesionalnom paintballu, poznatijem pod nazivom „speedball“ na kojem je nastupio i tim iz Hrvatske pod nazivom Zeleni kadar.

Za Zeleni kadar nastupilo je 8 članova istoimene Udruge od kojih su 4 člana iz Volodera (Popovače), 1 iz Kutine, 1 iz Novske, 1 iz Bjelovara i 1 iz Karlovca. Turnir u Biogradu je bio 5man turnir, odnosno 5 na 5 igrača u timovima su se natjecali jedni protiv drugih. Na samom natjecanju je sudjelovalo 17 timova, među kojima timovi iz Srbije, Belgije, Njemačke, Rumunjske, Francuske, Italije i Švicarske, uz već spomenuti Zeleni kadar iz Hrvatske.

Udruga Zeleni Kadar, prema njihovim riječima, ostvarila je bolji rezultat od očekivanog pošto im je ovo prvi nastup na ovakvom natjecanju. Naime, nakon što su bili prvi u skupini, u četvrtfinalu su izgubili su od tima Kingsize iz Berlina te su na kraju zauzeli 5. mjesto u sveukupnom poretku.

Speedball turnir u Biogradu okupio je obožavatelje paintballa, ali i prijatelje koji su došli podržati natjecatelje. Posljednjih par godina ponovno se javlja interes za paintball i speedball te na području Moslavine već neko vrijeme postoji Udruga Zeleni kadar koja među ostalom, radi na promociji paintballa i speedballa. Na prethodno spomenutom turniru dečki iz Udruge pronijeli su ime Hrvatske, ali i Moslavine širom Europe te stekli nova poznanstva i iskustva.

Paintball se može igrati u posebno osmišljenim terenima, uz niz raznih prepreka i konfiguracija tla. Bitno je napomenuti kako se u paintballu koristi sva zaštitna oprema, odijela, rukavice i viziri. Zaigrati paintball mogu svi, neovisno o godinama ili fizičkoj spremi, no za maloljetne osobe potreban je ipak pristanak roditelja ili skrbnika. Ovim putem Udruga Zeleni kadar poziva vas da ih zapratite putem fb profila Zeleni kadar i Instagram profila istog imena te doživite iskustvo puno adrenalina u predivnoj Moslavini, odnosno Voloderu, a mi im želimo puno uspjeha u daljnjem radu i natjecanjima.