Marijanski zavjet za Domovinu u Sisačkoj biskupiji

Bratovština Marijanski zavjet za Domovinu i ove godine provodi istoimeno zavjetno hodočašće koje prolazi svim većim marijanskim svetištima, od istoka do juga Hrvatske, a za projekt je dobivena podrška od strane raznih ministarstava, nadbiskupa i biskupa u Republici Hrvatskoj. Hodočasnički put, odnosno njegov glavni tok, dug je oko 1700 km, uz još 600 km priključnih ruta.

Tijekom ovoga tjedna, u sklopu priključne rute Pakrac-Sisak-Udbina hodočasnici prolaze kroz našu biskupiju. Organizatori stoga pozivaju sve branitelje, obitelji stradalnika Domovinskog rata, mlade te ostale zainteresirane da im se pridruže u ovoj ruti koja prolazi i kroz Banovinu uz koju su u mislima i molitvama svakodnevno. Upravo molitvom i blagoslovom žele natopiti ovo područje i domaćem stanovništvu dati pogled u bolju budućnost.

Danas se kreće rutom Kutina-Voloder, sutra Voloder-Kloštar Ivanić, u srijedu Kloštar Ivanić – Martinska Ves, u četvrtak Martinska Ves-Petrinja te u petak Petrinja-Topusko. Polazak je svakog dana u 8 sati.