Ljetna razbibriga završila uz cirkuski show program

Zabavni cirkuski show koji su izveli animatori Nikolina Majdak i Goran Miličević jučer je označio završnicu ovogodišnje Ljetne razbibrige koja je utorkom i četvrtkom uveseljavala djecu Kutine i okolice cijelog mjeseca srpnja.

Završnici se odazvao velik broj mališana i njihovih roditelja, a prigodnim riječima obratila im se voditeljica Koordinacije Kutina grad prijatelj djece, Renata Vlahek.  

Na radionicama su se ove godine djeca naučila brojnim vještinama od izrade tradicijskih ukrasa, do učenja o volontiranju, udomljavanju životinja, plesnim pokretima,  natjecala se u raznim disciplinama, učila vatrogastvu, ali prije svega družila na otvorenom.

 „Radionice Ljetne razbibrige su uz zabavnog, imale i edukativni karakter, učilo se engleskom jeziku ili primjerice izradi pom pona. Kroz cijeli mjesec Kutina je ponovno pokazala kako je dom dječje zabave, smijeha i igre što su najmlađi stanovnici grada, ali i njihovi roditelji potvrdili dolaskom na brojne radionice“, rekla je Renata Vlahek.

Radionice su održali: Modelarski Centar Kutina, Umjetničko dramski studio udruge Rondo, Udruga OSI, Društvo Naša djeca Kutina, Vatrogasna zajednica Grada Kutine, Kickboxing Klub Kutina, Zaklada Sandra Stojić, Mažoretkinje grada Kutine, ŽVS Rusalke, Muzej Moslavine Kutina, Udruga FAUN, Knjižnica i čitaonica Kutina, Školski sportski savez Kutina, Pučko otvoreno učilište Kutina, OŠ Mate Lovraka, KUD Repušnica, Atletski klub Moslavina Kutina, Izviđači, Hrvatski crveni križ, Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite Kutina, OŠ Banova Jaruga, Ekološka Udruga Zelena Moslavina, Udruga Invalida Rada, Udruga Čaroban Put, Stolnoteniski Klub Kutina i Biciklistički klub Kutina.

Renata Vlahek zahvalila je i gradonačelniku Grada Kutine Zlatku Babiću na podršci i pomoći u realizaciji Ljetne razbibrige koja će nastaviti biti kontinuirano ljetno događanje za dobrobit kutinske djece i mladih.

Zlatko Babić, koji je posjetio završnicu Ljetne razbibrige zajedno s predsjednikom Gradskog vijeća Davorom Kljakićem, zahvalio je svim kutinskim udrugama i ustanovama koje su dale su svoj obol ovoj ljetnoj manifestaciji koja, među ostalim, dokazuje titulu Kutine kao Grada prijatelja djece.