Ljetna razbibriga brojnim radionicama privlači najmlađe

U kutinskom parku na Trgu kralja Tomislava održana je još jedna Ljetna razbibriga. Zabava za djecu tijekom mjeseca srpnja održava se utorkom i četvrtkom u organizaciji Koordinacije Kutina grad prijatelj djece koju vodi Renata Vlahek iz Odjela za dr. djelatnosti Grada Kutine.


  U ležernoj poslijepodnevnoj atmsferi jučer je održano nekoliko vrsta radionica za koje su se pobrinule kutinske ustanove i udruge. Tako je Muzej Moslavine za djecu prirpemio radionicu na kojoj su se izrađivale ribice od kolaž papira.

Udruga OSI sudjelovala je s radionicom Naš zeleni vrt, a Pučko otvoreno učilište Kutina organiziralo je radionicu pod nazivom Kamišibai – kazališna priča u slikama, uz dramsku radionicu stvaranja priča i pripovijedanje.


  Ekološka Udruga Zelena Moslavina predstavila se radionicom recikliranja papira i najmlađe u praksi upoznala s pojmom recikliranja.     

 Kutinski mališani tijekom ove Ljetne razbibrige imaju se priliku družiti s vatrogascima koji ih jednostavnim aktivnostima uče kako je to biti vatrogasac i što je njihov posao. Mnoga su se djeca vješto okušala u gašenju požara vodom uz pomoć vatrogasaca DVD-a Katoličke Čaire. Ljetnu razbibrigu posjetio je i kutinski gradonačelnik, Zlatko Babić.