Bogatim programom obilježeno Petrovo – slavlje kutinsko

Proteklog petka, u spomen na to kada je prije 184 godine Kutina dobila status trgovišta, a uz blagdan sv. Petra i Pavla (29. lipnja) stekla i pravo sajmovanja, u organizaciji Turističke zajednice grada Kutine obilježeno je Petrovo-slavlje kutinsko.

Uz sajamski dio (izlagače na štandovima), animatore i dječji program, izložbe i brojne druge zanimljivosti, završnicu najvećeg kutinskog pučkog slavlja obogatio je glazbeni koncert Vanne.


 Knjižnica i čitaonica Kutina uvela nas je tako u svijet knjiga otvorenjem prve kućice za knjige u Kutini, Muzej Moslavine Kutina naučio kako izraditi partu i stolni telefon, izlagači na štandovima pokazali su nam sve ono što su u proteklih godinu dana pripremali za vas, Igor Tomek COM otkrio je neispričanu povijest grada Kutine, Modelarski centar Kutina provozao nas je u drvenim automodelima, Vatrogasna postrojba Kutina omogućila je kratak let na mini zipline-u, Ribolovna udruga za tradicijski ribolov “Hanja” Repušnica približila je tradicijsko-ribolovni alat, HGSS stanica Novska – Ispostava Kutina pokazala je čime se sve bave te nas provozali u njihovim vozilima, uz djelatnike JU PP Lonjsko polje otkrili smo neotkriveno Park prirode Lonjsko polje, Mažoretkinje grada Kutine zabavile su nas svojim plesnim koracima, dok nas je DND Kutina podsjetio na neke stare igre. U sklopu gastro glazbenog kutka, uz uživanje u gulašu, u svijet pjesme nas je uveo Pjevački zbor Udruge umirovljenika Petrokemije Kutina i Vokalni sastav Rusalke, Najotmjeniji div u gradu održao je predstavu za najmlađe, dok su Matija Podhraški – Stunt rider i Vatreni show svojim neobičnim talentima začinili petak poslijepodne.


 Brojni posjetitelji, među kojima i gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić i potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Kutine Ivica Glibo obišli su cjelodnevni program te uživali u svemu što im je bilo predstavljeno. (www.kutina.hr)

Fotografije: Tamara Josić photography