Zbornik radova nastao nakon 1. Konferencije za razvoj ruralnog turizma uručen gradonačelniku

VIMAL – akademija za razvoj ljudskih potencijala bila je organizator Međunarodne znanstveno-stručne konferencija za razvoj ruralnog turizma (RRT) održane krajem 2020. temeljem koje je nastao zbornik radova. Ovih dana Marko Jurakić iz VIMAL akademije gradonačelniku Kutine Zlatku Babiću uručio je Zbornik budući da su Grad Kutina, Turistička zajednica grada Kutine i LAG Moslavina bili dio organizacijskog odbora i sponzori Konferencije za razvoj ruralnog turizma.

Kako je zbog pandemije promijenjen plan i program održavanja, Konferencija je naposljetku održana u studenom 2020. s predavačima na Sveučilištu Libertas u Zagrebu, te uz online sudjelovanje ostalih sudionika. Zbornik radova na temu „Održivi i odgovorni razvoj u ruralnom turizmu“ može se pogledati na sljedećem linku: https://vimal.hr/…/zbornik-radova-medunarodna…/.

Cilj ove međunarodne konferencije je doći do što jasnije slike sadašnjeg stanja i ponuditi rješenja za nastavak razvoja ruralnog turizma Hrvatske i susjednih zemalja, s posebnim naglaskom na razvoj Moslavine.
Na konferenciji su govorili turistički djelatnici i neposredni nositelji aktivnosti, predstavnici ključnih turističkih i gospodarskih institucija, predstavnici fakulteta za turizam iz više zemalja te predstavnici resornih ministarstava.
Uoči Konferencije RRT2020. organiziran je dolazak profesora i studenata prve godine poslijediplomskog studija na Fakultetu za turizam Sveučilišta u Mariboru, koji su u listopadu posjetili turističke lokacije u Kutini i Popovači u okviru terenskih vježbi. Studenti i profesori analizirali su poslovanje turističkih subjekata i njihove marketinške potencijale, kako bi dali konkretne prijedloge za unapređenje rada istih. Suorganizatori posjete studenata bili su Grad Kutina, TZG Kutine i LAG Moslavina.(www.kutina.hr)