Proslavljeno Antunovo u Voloderu – kruna programa koncert “Ljiljani-pjesma za nebesa”

Po treći puta u Voloderu je održan koncert duhovne glazbe “Ljiljani – pjesma za nebesa” u čast zaštitniku župe, sv. Antunu Padovanskom.

Organizatori, Mladi Župe Voloder, unatoč brojnim problemima, posebice epidemiji koronavirusa zbog koje je koncert bio upitan, zadovoljni su programom ali i odazivom gledatelja, istaknuo je Kristijan Jalšić, jedan od organizatora. „Koncert smo se pripremali nekoliko mjeseci. Zadovoljni smo jer smo uspjeli sve organizirati te se zahvaljujemo svim našim sponzorima i donatorima. Cilj nam je svakako i ovoga puta bio prikazati tu modernu stranu Hrvatske duhovne sfere stoga smo nastojali pozvati nove izvođače da se ljudi upoznaju s duhovnom glazbom u našoj zemlji.“

Koncert su uveličali nastupi sestri Palić, Dominika Lučića i Marka Kutlića, dok su voditeljice koncerta bile katoličke influencerice Chance to walk. Vlč. Marijan Štingl, upravitelj Župe Voloder zadovoljan je Mladima Župe, njihovim angažmanom, te se veseli svim daljnjim projektima. „Ovdje sam sada već gotovo dvije godine i jako sam ponosan na mlade koji su sve sami organizirali. U ovo vrijeme koje mogu nazvati i vrijeme straha, nastojali smo se duhovno pripremati za Dan zaštitnika župe, a opet s humanitarnim ciljem jer ćemo skupljenim donacijama pomoći jednom našem župljanu u zdravstvenoj potrebi te potrebitima na Banovini.“

Uz brojne župljane, kako iz Volodera tako i iz okolnih mjesta, koncertu je nazočio i gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković. Gradonačelnik Mišković istaknuo je zadovoljstvo održavanjem ovog koncerta s obzirom da je riječ o prvom većem okupljanju, koje, kako se i sam uvjerio, ljudima je zaista bilo potrebno.

Ovim je događajem zaokružena četverodnevna proslava Dana Župe Voloder.  Naime, koncertu su prethodile razne aktivnosti te misna slavlja, a svečano s procesijom predvodio je vlč. Janko Lulić.  Od aktivnosti svakako vrijedi istaknuti „Veseli dječji kutak“, animaciju djece kroz pjesmu, ples i igru, turnir u beli, koncert klasične glazbe u sklopu 15.međunarodnog orguljaškog koncerta „Ars organie Sisciae“, natjecanje udruge branitelja, nastup KUD-a „Moslavec“, te vrtnu zabavu uz tamburaše.