Povodom Svjetskog dana MS-a promovirana knjiga Nastje Kulović

U prostoru Pastoralnog centra u Popovači, 16. lipnja, mlada, talentirana i zanimljiva spisateljica Nastja Kulović predstavila je svoj prvi debitantski roman “Kud si krenula?” i kroz svoju životnu priču iskreno progovorila o bolesti koja je obilježila život njene obitelji i odnose unutar nje.

Događaj je to bio u organizaciji Društva oboljelih od multiple skleroze SMŽ kojim se obilježio Svjetski dan oboljelih od MS-a te se tom prilikom predsjednica društva Danijela Šaka osvrnula i na broj oboljelih od te bolesti. „Nažalost, članstvo nam je u porastu, trenutno društvo broji 64 člana, no, to nije realno stanje stoga i dalje pozivam sve oboljele da nam se jave kako bi barem imali točan broj oboljelih, a pozivam ih i da se pridruže našim aktivnostima.“ – rekla je Šaka.

Nastja Kulović je Siščanka kojoj je godinu dana nakon poroda dijagnosticirana multipla skleroza i to nakon što ju je njezina sestra prebrodila. Kroz pisanje knjige iscijelila je povrijeđeno dijete u sebi, a okupljenima na promociji  otvorila je srce. Ovo je bila njezina druga promocija u Popovači, naime ciklus promocija uživo završila je prošle godine u ožujku u popovačkoj knjižnici, a novi je započela upravo ovom. „Volim naglašavati da to nije priručnik za oboljele već istinita priča, koju svaka osoba, neovisno o ovoj bolesti, može doživjeti na svoj način jer se priča uvijek događa čitatelju. Drago mi je da sam ovdje i da imam prilike razmijeniti iskustva.“-istaknula je autorica knjige.

Promociji knjige i obilježavanju Svjetskog dana MS-a nazočio je i gradonačelnik Josip Mišković. „Grad Popovača podržava rad svih udruga pa tako i ove. Kažu ljudi, „sve možemo birati, samo bolest ne“, pa kad već imamo taj problem i moramo živjeti u suživotu s njom, važno je međusobno uvažavanje, zajedništvo, razumijevanje i briga.  Upravo iz tih razloga Grad će nastojati osigurati sve ono što je potrebno za kvalitetniji rad udruge ili za potrebe članova.“-napomenuo je gradonačelnik čestitavši članovima društva njihov dan uz želju za što uspješnijim radom.

Nakon promocije knjige obilježavanje je nastavljeno druženjem uz najavu aktivnosti koje slijede u ostatku godine.