Održana skupština Konjogojske udruge “Moslavina”

Konjogojska udruga „Moslavina“ održala je redovnu godišnju skupštinu na kojoj su predstavljena izvješća o radu u proteklom te usvojeni planovi rada za nadolazeće razdoblje.

Predsjednik Igor Hrastović i tajnik Udruge Bruno Kosar ovom su prilikom naglasili činjenicu da udruga uspješno u kontinuitetu djeluje već 29 godina, a unazad godinu dana većina planiranih aktivnosti očekivano je izostala uslijed epidemije koronavirusa. Konjogojska udruga Moslavina danas broji 100-tinjak članova. Na ovogodišnjoj skupštini usvojena je Odluka o prijemu novih desetak članova, među kojima je većina mladih uzgajivača s područja Kloštar Ivanića, Ivanić- Grada kao i Slavonskog broda. „Upravo je ova udruga osnivala oba saveza uzgajivača- hrvatskog hladnokrvnjaka i konja Hrvatski posavac. Sve ove godine osnovni postulat Udruge je borba za kvalitetnije uvjete rada, bolji život i status konjogojstva. Da smo u tome uspješni svjedoče brojni iskoraci unaprijed, koji se nisu dogodili niti u jednom drugom dijelu stočarstva“- napomenuo je ovom prilikom Miško Šklempe, jedan od osnivača Udruge, a danas predsjednik Središnjeg saveza udruga uzgajivača Hrvatskog hladnokrvnjaka.

Vodstvo udruge istaknulo je na skupštini kako konjogojstvo danas u Hrvatskoj svakako ima budućnost, ali i aktualiziralo problematiku nedostatka raspoložive zemlje za obradu koja je, kako su naglasili, okosnica svega.

Skupštinu Konjogojske udruge Moslavina među ostalim su gostima pozdravili saborski zastupnik Željko Lenart, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu SMŽ Marijan Belošević te predsjednik Gradskog vijeća Grada Popovače Saša Jagarčec koji je ovom prilikom posebno istaknuo odličnu suradnju sa članovima Udruge u okviru organizacije različitih društvenih aktivnosti.