Održan 7. Giro di Kutina

Humanitarna utrka Giro di Kutina koju sedmu godinu organiziraju Zajednica Talijana Dante Moslavina i Atletski klub Maratonjare uspješno je održana 5.06. na kutinskom bazenu.

Utrka je ove godine u samo 24 sata popunila svoja mjesta te je u njoj sudjelovalo oko 240 sudionka, a brojni su građani toga sunčanog prijepodneva prošetali do kutinskog bazena dati potporu trkačima svih uzrasta, posebno djeci koja su u velikom broju, što individualno, što kroz svoje klubove, sudjelovala u ovoj utrci.

   Marijeta Di Gallo i Goran Todorov koji kao organizatori stoje iza ovog događaja naglašavaju kako je utrka sinergija brojnih volontera, članova Zajednice Talijana, AK Maratonjare, ali i ostalih rekreativaca koji su se uključili u ovaj događaj.

Zahvalili su Gradu Kutini na podršci, ali i svim sponzorima koji su prepoznali važnost ovog događaja za promicanje rekreativnog sporta i boravka u prirodi kod djece i odraslih.

  Utrku je otvorio gradonačelnik Zlatko Babić ističući kako je vidljivo da je utrka prerasla lokalni karakter, te je tom prilikom pozdravio ponajprije najmlađe, a potom i sportaše iz Kutine, Gline, Siska i drugih okolnih gradova koji su sudjelovali u Giru.

  I ove godine utrka je pokazala da se ne radi isključivo o sportu već su se građani kroz duže vrijeme družili na otvorenom, uz popratne sadržaje u čemu su im na dispoziciji bili članovi Zajednice Talijana Dante Moslavine i AK Maratonjare.

Rute trčanja bile su prilagođene uzrastu trkača, a trkači su nagrađeni medaljama i poklon paketima sponzora.
  

Budući da je utrka bila humanitarnog karaktera organizatori su prikupili 2.700 kn što su donirali Udruzi Topot koja se bavi terapijskim jahanjem.