Odgođena Izborna skupština HSLS-a ogranak Kutina

Izborna skupština HSLS-a ogranak Kutina koja je trebala biti održana prošle nedjelje, 13. lipnja odgođena je. Predsjednik ogranka Davor Kljakić potvrdio je kako je do odgode došlo zbog proceduralne greške u sazivanju skupštine te da će nova skupština ogranka biti održana u roku tri tjedna nakon sjednice Izvršnog odbora ogranka HSLS-a Kutina.
Izborna skupština ogranka bila je sazvana 13. lipnja, ali zbog epidemioloških mjera trebala je biti održana u obliku izbora. Članovi bi tijekom cijelog dana dolazili i glasali za predložene kandidate. Jedini kandidat za predsjednika ogranka bio je sadašnji predsjednik Davor Kljakić.
Grupa od 8 članova kutinskog ogranka tražilo je mišljenje od statutarne komisije HSLS-a te je prigovorilo na način sazivanja i održavanja izborne skupštine i na još neke propuste o imenovanjima tijela skupštine. Upozorili su kako dio članova kutinskog ogranka nije dobio poziv na skupštinu te su prigovorili kako im je uskraćena mogućnost kandidature te onemogućeno pravo da budu birani.
Statutarna komisija HSLS-a utvrdila je kako ovakva način sazivanja skupštine nije u skladu sa statutom stranke te da odluke na tako održanoj skupštini ne bi bile statutarne, a povrijedila bi i osnovno pravo članova stranke; birati i biti biran.
Mišljenje Statutarne komisije uvaženo je te Skupština ogranka HSLS-a Kutina nije održana, a sazivanje nove očekuje se uskoro.
Nakon ovih događaja pojavila se glasina o raspuštanju kutinskog ogranka HSLS-a, ali tu informaciju predsjednik stranke Dario Hrebak nije potvrdio ni demantirao.