Napreduje izgradnja Gradske tržnice u Popovači

Proteklih je dana asfaltiran plato nove Gradske tržnice u Popovači, a da se radovi izgradnje odvijaju sukladno planu, potvrdio je gradonačelnik Josip Mišković.

„Ova investicija nam je važna budući da smo poljoprivredni kraj. Popovača je i sajmišni grad u kojem se svake prve subote u mjesecu održava stočni sajam već dugi niz godina. Ovom tržnicom, uz sajam, omogućit ćemo da naša obiteljska poljoprivredna gospodarstva lakše prodaju svoje domaće proizvode, a naravno ostali da ih na jednom mjestu svakodnevno mogu i kupiti. U ovom kriznom vremenu pokazala se potražnja za domaćim proizvodima i smatram da je ovaj projekt stoga jedan od važnijih na području grada, a za njegovu realizaciju grad je ostvario bespovratna sredstva od 5,1 milijun kuna od strane EU fondova.“ – zaključio je gradonačelnik dodavši kako se dovršetak investicije očekuje tijekom kolovoza.

Novouređeni tržni prostor bit će na gotovo  3500 metara kvadratnih, a bit će uređen na način da bude u skladu s ostatkom središta grada te će služiti za više namjena.