Krajem svibnja nezaposlenost niža za 3% u odnosu na prethodni mjesec

Krajem svibnja na evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Kutina koji obuhvaća šire područje od Velike Ludine do Jasenovca evidentirana je 2.601 nezaposlena osoba.
  U odnosu na prethodni mjesec nezaposlenost je smanjena za 3,0%. U Ispostavi Kutina evidentirane su 972 nezaposlene osobe što znači smanjenje nezaposlenosti za 2,9%. U Ispostavi Novska (Grad Novska i Općine Lipovljani i Jasenovac) evidentirano je 986 nezaposlenih osoba što je smanjenje za 3,8%, a u Ispostavi Popovača (Grad Popovača i Općina Velika Ludina) evidentirane su 643 nezaposlene osobe što znači smanjenje za 2,0%.
 U odnosu na svibanj prethodne godine (2.978) evidentirano je smanjenje nezaposlenosti za 12,7%, odnosno u isto vrijeme prošle godine na Zavodu za zapošljavanje PU Kutina nalazilo se 377 osoba više.
 Tijekom svibnja 2021. godine poslodavci su prijavili 131 potrebu za radnicima najviše iz područja prerađivačke industrije, a tražili su se i radnici iz područja građevinarstva, djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi, trgovine  itd.