Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Kutine

U Kutini je održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća koju je otvorila pročelnica za opće poslove Grada Kutine, Martina Vazdar.


 Grad Kutinu i dalje će voditi gradonačelnik Zlatko Babić (HDZ) koji je kao nositelj liste Koalicije (HDZ,HSLS,HSU i HNS) pobijedio u prvom krugu izbora 16. lipnja, sa svojom zamjenicom Ivanom Grdić, a novi saziv Gradskog vijeća imat će 19 vijećnika.
 

Lista Koalicije predvođene HDZ-om s osvojenih 49,10% glasova imat će 11 vijećničkih mandata, SDP s Hrvatskim laburistima i osvojenih 26,59% glasova imat će 5 vijećničkih mandata, Domovinski pokret i MOST s osvojenih 7,93% glasova imat će 2 mandata, a HSS s osvojenih 3,15% glasova imat će jednog vijećnika. U HDZ-ovoj većini nalazi se i vijećnica iz redova srpske nacionalne manjine.
 

Skupu se obratio predsjednik mandatnog povjerenstva Matija Šurbek (HDZ) s objavom rezultata izbora za Gradsko vijeće, a za njegove zamjenike u povjerenstvu izabrani su Miroslav Šnjarić (HSLS) i Ivica Glibo (MOST) kao članovi. Za predsjednicu Odbora za izbor i imenovanja izabrana je Ivana Masnec (HDZ), uz članove Roberta Krpesa (HSLS), Milenu Amidžić (HDZ), Andreju Čuturić (DP), Slavka Snovaka (HNS), Dragutina Vagnera (HSS) i Barbaru Mihaljević (SDP).

 Za predsjednika Gradskog vijeća jednoglasno je izabran Davor Kljakić (HSLS), dok su za njegove potpredsjednike izabrani nezavisni Dražen Kinderman (18 glasova za i 1 suzdržan), te jednoglasno Ivica Glibo (MOST).

  Predsjednik Gradskog vijeća Davor Kljakić koji je ovu dužnost obavljao i u prethodnom mandatu zahvalio je vijećnicima na ukazanom povjerenju. „Velika je čast biti izabran jednoglasno, ali to je i velika obaveza kako prema gradu, tako i prema svim gradskim vijećnicima. Samim time interes nam je da ovo Gradsko vijeće donosi kvalitetne odluke za dobrobit svih naših građana i građanki“, rekao je predsjednik Gradskog vijeća.

Gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić pozvao je sve vijećnike na suradnju u Gradskom vijeću, konstruktivnu raspravu te rad za dobrobit svih sugrađana. „Na prethodnim izborima sugrađani su nam dali svoje povjerenje na temelju zajedništva i isticanja suradnje. Pod sloganom „Svi zajedno za Kutinu” nastojat ćemo surađivati i dalje. Grad Kutina i ja kao gradonačelnik stojimo svima na raspolaganju te pozivam sve vijećnike na dijalog“, rekao je gradonačelnik Babić.

Zlatka Babića i Ivana Crnca (HDZ) na listi za Gradsko vijeće zbog nespojivosti dužnosti zamijenili su vijećnici Nebojša Čović i Matej Šurbek, dok Željka Lenarta (HSS) koji je svoj mandat stavio u mirovanje mijenja vijećnik Dragutin Vagner. Konstituirajućoj sjednici su prisustvovali i pročelnici Grada Kutine.

Popis vijećnika novog saziva Gradskog vijeća:

1. NEBOJŠA ČOVIĆ, HDZ

2. DAVOR KLJAKIĆ, HSLS

3. MATIJA ŠURBEK, HDZ

4. JURE NIKŠIĆ, HSU

5. MIROSLAV ŠNJARIĆ, HSLS

6. DRAŽEN KINDERMAN, Nezavisni

7. MILENA AMIDŽIĆ, HDZ

8. IVANA MASNEC, HDZ

9. ROBERT KRPES, HSLS

10. DRAGO ŠPARAVAC, HDZ

11. SLAVKO SNOVAK, HNS

12. JASMINKA MOLNAR, SDP

13. BARBARA MIHALJEVIĆ, SDP

14. DRAGO ŠIVAK, SDP

15. VEDRAN BOHATKA, SDP

16. DALIBOR ŽILJAK, Laburisti

17. ANDREJA ČUTURIĆ, DP

18. IVICA GLIBO, MOST

19. DRAGUTIN VAGNER, HSS