Godišnja skupština Udruge invalida rada

Udruga invalida rada Kutina održala je godišnju skupštinu. Bila je to prilika susreta njihovih članova nakon dužeg vremena budući da je protekla godina i za ovu udrugu bila teška zbog pandemije koronavirusa.
  Skupštinu je otvorio predsjednik udruge Božidar Cesar.

On je članovima predstavio prošlogodišnje aktivnosti i najavio nove. Posebno valja izdvojiti njihov program „Informiraj i aktiviraj“ koji realiziraju u suradnji s Ministarstvom rada mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike RH.

Voditeljica programa Jovana Bijelić, koja ima iskustva s provođenjem sličnih programa, rekla je kako su u program uključeni ne samo članovi udruge, već i ostali građani treće životne dobi koji to žele.

„Cilj je ovoj populaciji obogatiti društveni život, te uključuje kreativne radionice, edukativna predavanja, zdravstvene akcije, sve do pravnih savjetovanja. Dosad smo uspjeli ostvariti dosta aktivnosti obzirom na situaciju s koronavirusom, a radili smo i online“, rekla je voditeljica projekta.


  Tijekom skupštine članovima je održano predavanje na temu „Ugovor o doživotnom uzdržavanju i dosmrtnom uzdržavanju“ a u nazočnosti predstavnica Hrvatskog saveza UIR-a predavanje je održao predsjednik Udruge Božidar Cesar.

   Članovima društva u ime Grada Kutine obratila se Andrea Horvat iz gradskog Odjela za društvene djelatnosti koja je pozdravila njihov novi program u kojem im je partner i Grad Kutina.
  Udruga invalida rada Kutina obuhvaća šire područje od Grada Kutine, te aktivno djeluju i na području gradova Novske i Popovače, te općina Lipovljani, Velika Ludina i Jasenovac.