Glazbenici i ZAMP donirali 250 tisuća kuna za obnovu Glazbene škole Frana Lhotke

Hrvatski glazbeni autori i nositelji autorskih prava te njihova Služba ZAMP Hrvatskog društva skladatelja prikupili su u prvom dijelu humanitarne akcije „Playlista za glazbenu školu Sisak“ 250 tisuća kuna za obnovu potresom uništene Glazbene škole Frana Lhotke.

Iznos je uplaćen na račun škole, a predsjednik HDS-a Mladen Tarbuk i glavni direktor HDS ZAMP-a Nenad Marčec uručili su i simboličan ček ravnatelju škole Tomislavu Ivšiću.

Premda u školi još ne znaju hoće li ići u obnavljanje stare zgrade ili će možda obnavljati neku veću zgradu jer su i prije potresa morali koristiti dodatne prostore, ravnatelj Tomislav Ivšić je istaknuo: “Nevjerojatno je koliko se javnost senzibilizirala s problemima u kojima se našla naša škola. Veliko hvala svima na podršci i pomoći, a posebno se zahvaljujem svim našim umjetnicima, i estradnim i klasičnim, koji nam toliko pomažu glazbom”. Dodao je i činjenicu da na ovogodišnjim upisima koji su upravo u tijeku bilježe povećani interes djece za upis u glazbenu školu, pogotovo “skladateljske” instrumente klavir i gitaru.

Akcija hrvatskih autora u kojima će njihove pjesme prikupljati novac za male glazbenike se nastavlja sve do kraja lipnja, a s njegovim zadnjim dana ulazi i u veliko finale, s humanitarnom akcijom #zajednozaglazbenu također namijenjenom ovoj školi, koju na Svjetski dan glazbe, 21. lipnja, organiziraju HRT, Hrvatsko društvo skladatelja (HDS) i Hrvatska glazbena unija (HGU). Cilj akcije je kupnja instrumenata za Glazbenu školu Frana Lhotke.

Glazbena škola Frana Lhotke uz Glazbenu školu Novska jedina je u Sisačko-moslavačkoj županiji koja ima i srednjoškolsko obrazovanje te ju pohađa i velik broj učenika s područja Moslavine.

Fotografija: sisakportal.hr