Giro di Kutina – 5. lipnja kod kutinskog bazena

Sutra se u Kutini održava sportska manifestacija Giro di Kutina u organizaciji Zajednica Talijana Dante Moslavina i AK Maratonjare. Organizatori Marijeta Di Gallo i Goran Todorov zadovoljni su interesom za utrku koja je popunjena tijekom samo 24 sata s 240 sudionika i koja je počela prerastati lokalni karakter.
 Određene su rute trčanja koje su prilagođene uzrastu trkača. Među njima ima raznih generacija od djece, do profesionalnih trkača i rekreativaca.
  Giro di Kutina postala je utrka prepoznatljiva ne samo po sportskom natjecanju već i po njezinom humanitarnom karakteru. Ove godine organizatori imaju namjeru pomoći Udruzi terapijskog jahanja Topot iz Kutine kupnjom potrebnog sedla.
Ovo je sedma po redu utrka Giro di Kutina u kojoj sudjeluju brojni volonteri među Kojima ističemo i članove Zajednice Talijana Dante Moslavina.
 Utrka je za sve sudionike besplatna, a sudionici dobivaju majicu, medalju i startni paket sponzora koji su prepoznali ovu utrku. Cjelokupan događaj održava se kod kutinskog bazena, a staze su organizirane od šetnice, do šumskog područja oko bazena.