„Boje spašavaju okoliš“ – Dramska skupina OŠ Mate Lovraka na osječkom festivalu

Dramska skupina OŠ Mate Lovraka i njihova voditeljica Marija Lenić od 7. – 11. lipnja sudjeluju na osječkom Festivalu “Pozor! Plivamo na sceni 10”. Riječ je o jubilarnom 10. osječkom festivalu dječjih igrokaza. Tu se kutinska dramska skupina predstavlja s igrokazom „Boje spašavaju okoliš“. Na festivalu će se predstaviti 22 skupine iz 9 županija. Ukoliko želite pogledati što su napravili osnovnoškolci Mate Lovraka možete kliknuti na sljedeći link, te pogledati i lajkati video za koji su se oni jako potrudili. U nastavku možete saznati i koju informaciju više o festivalu “Pozor!Plivamo na sceni 10”.

MENTORICA: Marija Lenić

GLUMCI: Iva Roško, Dora Kešić, Mia Basara, Ana Kolarić, Sara Horčička, Petra Vučković, Lucija Lenić, Marin Zarić, Fran Kranjčec, Iva Čolić

KRATAK SADRŽAJ: Edukativni ekoigrokaz snimljen kao film – online ozračje na otvorenom zbog epidemiološke situacije – o razvrstavanju otpada; osmišljen je spoj stvarne situacije s nepravilnim razvrstavanjem otpada u spremnike i fantastičnim likovima/anđelicama koje pomažu i educiraju ljude kako razvrstavati otpad te upućuju na lokacije gdje to mogu učiniti, a sve je ukomponirano u kolaž televizijske emisije. Scene su na nekoliko lokacija i na otvorenom zbog epidemiološke situacije.


https://dokkica.hr/boje-spasavaju-okolis-os-mate-lovraka…/


http://dokkica.hr/pozor-plivamo-na-sceni-10/…