41. skupština Udruge uzgajivača malih životinja

Društvo uzgajivača „Moslavina“ održalo je godišnju skupštinu na kojoj su rezimirali rad u protekloj godini i predstavili planove za naredno razdoblje.


  Protekla godina imala je ograničavajuće faktore i za ovo društvo, no usprkos tome uspješno su održali 30. međužupanijsku izložbu malih životinja u Kutini, te 8. specijalku Sisačkog prevrtača. Željko Marušić, tajnik društva podsjetio je da je društvo obilježilo i 40. godišnjicu rada, te nabrojao i druga događanja i gostovanja uzgajivača iz udruge u Ivanić Gradu i Đurđevcu, gdje su njihovi članovi postigli dobre rezultate.


   Predsjednik Udruge Josip Borić istaknuo je kako udruga broji 60 članova koji vrijedno rade i imaju vrlo dobru suradnju s udrugama iz drugih gradova. Zahvalio je Gradovima Kutini i Popovači na potpori i pokroviteljstvima bez kojih se događaji ne bi mogli organizirati na potrebnoj razini. Kao primjer navodi jubilarnu izložbu u Sportskom centru Kutina kojoj je glavni pokrovitelj bio Grad Kutina, no tu su i manji sponzori javne tvrtke i ostali koji su prepoznali važnost ove udruge.

   Skupštini je nazočio i Željko Šeperac, predsjednik Hrvatskog saveza malih životinja, Bojan Globan predstavnik Eurohertza, Marijana Musij iz TZ Grada Kutine, kao i predsjednici udruga malih životinja iz susjednih gradova.
   Gradonačelnik Zlatko Babić u ime Grada Kutine pozdravio je rad udruge istaknuvši kako Grad Kutina tradicionalno prati rad ove udruge za uzgoj malih životinja zečeva, peradi, golubova i drugih, što su pokazali i na jubilarnoj lanjskoj izložbi u Sportskom centru. Izložbe koje udruga organizira svake godine u Radićevoj ulici ističe i kao edukativne jer ih organizirano obilaze i škole i dječji vrtići.
  Gradonačelnik Popovače Josip Mišković koji je na sjednicu došao sa svojim zamjenikom Lovrom Miklaužićem također je pozdravio rad udruge i obećao potporu udruzi i ubuduće. Naime udruga ima članove i s područja Grada Popovače, te se redovno odaziva na događanja na njihovom području, od izložbe stoke, do ostalih izložbi vezanih uz poljoprivredu i stočarstvo.  

U planu rada za sljedeću godinu Josip Borić istaknuo je organizaciju državne izložbe hrvatskih pasmina malih životinja kojoj se udruga treba posvetiti. Svi se nadaju dobroj epidemiološkoj situaciji i mogućnostima normalnog rada u tom razdoblju.