S njive na stol

Poljoprivrednim proizvođačima koji svoje proizvode prodaju na Gradskoj tržnici u Kutini dodijeljeni su certifikati „S njive na stol.“ Ove godine certifikat koji kupcima jamči da su proizvodi zaista domaći dobilo je 36 uzgajivača voća i povrća, koji svoje proizvode prodaju na Gradskoj tržnici u Kutini.
Udruga hrvatskih tržnica dodijelila je certifikat Seljačke tržnice Gradskoj tržnici Kutina koja je tako nositelj certifikacije u suradnji s Gradom Kutinom. „Tržnica Kutina devetu godinu za redom dodjeljuje certifikate S njive na stol te mi je drago što imamo naše domaće proizvođače, znamo od koga i što kupujemo te se nadam kako će svi koji dođu na Kutinsku tržnicu prepoznati naše poljoprivrednike“, rekao je Krešimir Lenić, direktor KSK.
Osim po certifikatu S njive na stol koji je iskazan uz štand svakog poljoprivrednika, ovom prigodom svi kojima su uručeni certifikati dobili su pregaču i majicu s vizualnom oznakom certifikata kako bi svi kupci mogli prepoznati certificirane poljoprivredne proizvođače.
Članstvo u ovoj Udruzi omogućava svim proizvođačima hrane da certificiraju svoje proizvode i pritom dobiju certifikat „Proizvod hrvatskog seljaka“ čija je svrha olakšati proizvođačima hrane izravnu prodaju svojih proizvoda potrošačima, uz jamstvo podrijetla proizvoda te na taj način poticati zaštitu i promociju domaće proizvodnje.
„Grad Kutina kroz Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju osigurao je bespovratna financijska sredstva u iznosu od 50 % za zakup prodajnog mjesta svakom certificiranom proizvođaču s područja Grada Kutine. Pored ostaloga, Grad Kutina je u posljednje četiri godine izdvojio skoro 5 milijuna kuna za razvoj poljoprivrede. Razvojna agencija Mrav pomaže poljoprivrednicima pri apliciranju na EU projekte, kao i LAG Moslavina te zajedničkim naporima nastoje pomagati rad poljoprivrednika te istaknuti važnost domaće proizvodnje hrane i ostalog“ rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.

izvor: www.kutina.hr