Pump track poligon – kao dio Urbanog sportskog parka

U Kutini je pokraj kutinskog bazena prošlog petka otvoren pumptrack poligon. Prvi počasni krug odvozili su članovi Biciklističkg Kluba Kutina dok su iskusni BMX demonstratori pokazali svima kako se vozi na samom poligonu istaknuvši važnost kacige i zaštitne opreme.

„Poligon je smješten uz lokaciju nogometnog igrališta NK Moslavina, njegova ukupna vrijednost je 460.000,00 kn te je financiran sredstvima Grada Kutine. Izgradnjom ovog poligona pokrenuta je provedba projekta Urbani sportski park Kutina, u sklopu kojeg će se na tom području grada urediti park sa atraktivnim urbanim sportskim sadržajem kao što je pumptrack poligon, skate park, bike park i drugo“, rekla je tom prilikom direktorica TZ Grada Kutine, Ivana Grdić.


 Otvorenje su popratili brojni sugrađani, uglavnom djeca i mladi na BMX biciklima, biciklima i skateovima. Pumptrack su izgradili ADRIA BIKE i Alliance ASE te je to prvi pumptrack u Sisačko-moslavačkoj županiji, a četvrti u Hrvatskoj.Poligon je otvorio gradonačelnik Kutine, Zlatko Babić.