Pred Draženom Pavlovićem je peti načelnički mandat

Dražen Pavlović (HDZ) ponovno je dobio povjerenje mještana Općine Velika Ludina te će funckiju načelnika obavljati i u naredne četiri godine.

Prema rezultatima Državnog izbornog povjerenstva Dražen Pavlović (HDZ) osvojio je58,80 %,odnosno ukupno 648 glasova birača. Tomislav Bišćan (SDP) osvojio 39,11%, odnosno 431 glasova. Nevažećih listića je bilo 23 odnosno 2,09%.

Podsjetimo i kako je HDZ u 1. krugu izbora osvojio 6 vijećnićkih mjesta, te je uz potporu nezavisne liste grupe birača nositelja Zlatka Nežića osigurala većinu u Općinskom vijeću.

Načelnik Dražen Pavlović, kojemu je ovo 5 mandat, zadovoljan je izbornim uspjehom, a puno uspjeha mu je zaželio i  protukandidat Tomislav Bišćan. „Zadovoljan sam! Nadao sam se pobjedi u prvome krugu, zaista je malo falilo, 13 glasova, no sada je pobjeda malo i slađa. Mi smo jako dugo već tu, iako se dio ekipe uvijek mijenja, no, pri borbi za svaki slijedeći mandat naši mještani prepoznaju rezultate rada u prethodnom i to je ono najvažnije. Glasači nas nikada nisu iznevjerili, a nećemo niti mi njih. Danas više ne razmišljam što je bilo, već razmišljam o onome što ćemo sutra raditi. Rezultat koji smo postigli na izborima daje nam energiju i poticaj da dobro radimo i dalje.“

Najveću potporu birača Velike Ludine od kandidata za župana dobio je Ivan Celjak (HDZ). Glas mu je dalo 710 građana, odnosno njih  64,54%, dok je Daniel Berdais (nezavisni) glas dobio od 338 građana, odnosno njih 30,73%. Ivanu Celjaku na pobjedi je čestitao i načelnik Pavlović istaknuvši: „Situacija za nas u županiji je jako povoljna. Mi se nadamo jako dobroj suradnji. Ne očekujemo neka velika financijska sredstva, jer znamo u kakvom je stanju proračun, a ta je situacija uzrokovana raznim čimbenicima, među kojima je i potres uzrokovao određene probleme. Od županije očekujemo dobrog partnera uz kojeg će nam biti omogućeno povlačenje sredstava iz EU fondova i nacionalnih natječaja.“

Na ukupno 12 biračkih mjesta u Općini Velika Ludina izašlo je 1 102 birača, što predstavlja izlaznost od 52,88%, što je za oko 3,5 % manje u odnosu na 1. krug lokalnih izbora.