Obilježavanje Dana državnosti u Popovači

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća uz molitvu koju je predvodio župnik popovačke župe sv. Alojzija Gonzage, vlč. Ivan Petrović, na mjesnom groblju u Popovači danas je odana počast poginulim hrvatskim braniteljima u povodu obilježavanja Dana državnosti.


Okupljene predstavnike udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Grada Popovače, pozdravio je gradonačelnik Josip Mišković zahvalivši im što svojim odazivom kontinuirano doprinose očuvanju uspomene na žrtvu te promicanju vrijednosti i digniteta Domovinskog rata. Riječi zahvale uputila je i predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja Katica Demeter. Sudionici ovog obilježavanja potom su se poginulim hrvatskim braniteljima poklonili i kod spomen obilježja na popovačkom Trgu II.
U povodu obilježavanja Dana državnosti gradonačelnik Josip Mišković uputio je čestitku sljedećeg sadržaja:
„Uz obilježavanje Dana državnosti prisjećamo se konstituiranja prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. i povijesne uloge Hrvatskoga sabora u očuvanju hrvatske državnosti tijekom mnogih stoljeća.
U prigodi obilježavanja 30. godišnjice hrvatske državnosti, iskazujemo svoju zahvalnost i duboko poštovanje svima koji su dali doprinos stvaranju slobodne i nezavisne Domovine, a prije svega onima koji su za Hrvatsku dali ono najvrijednije, svoje živote. Svim građankama i građanima u ime svojih suradnika i u svoje osobno ime čestitam Dan državnosti, najvećeg hrvatskog praznika i simbola uspostave hrvatske države, slobode i demokracije”.