Kandidati za načelnika Općine Velika Ludina

Za načelnika Općine Velika Ludina tri su kandidata: Tomislav Bišćan, Dario Hegel i Dražen Pavlović.

TOMISLAV BIŠĆAN (SDP)

Kandidat SDP-a za načelnika općine Velika Ludina, Tomislav Bišćan, na ovim izborima predvodim listu SDP-a s nezavisnim kandidatima koji vjeruju da Velika Ludina može bolje.

Kao važan dio svog programa ističe ulaganja u obrazovanje jer kako kaže, „Općina, to su ljudi“.

„Ulaganje u obrazovanje treba biti nedvosmisleno, bez natezanja, bez fige u džepu, nikada pod upitnikom. Ono se uvijek isplati. Vraća vam se kroz nove generacije obrtnika, poduzetnika, poljoprivrednika, majstora, sportaša, čuvara baštine i tradicije… Vraća vam se kroz nove prilike i ideje.  Moj klub vijećnika i ja inicirali smo besplatne udžbenike i radne bilježnice. Nove tehnologije dio su naše svakodnevice, a  rezultat inicijative besplatnih udžbenika  bili su kvalitetni tableti koje smo osigurali svim  učenicima Osnovne škole Ludina koji zaista ispunjavaju svoju svrhu. Naša škola organizirala je online nastavu doslovno u dva dana u trenu kada je to bilo potrebno. Ovo je omogućila tehnologija i nastavnici koji se kontinuirano usavršavaju.  Ovaj posao nije završen, prepoznajemo kako je tehnologiju potrebno održavati i sredstva za spomenuta ulaganja uvijek će biti osigurana, a svaki prvašić dobit će svoj kvalitetan tablet prilikom polaska u školu.  Općina izdvaja sredstva za stipendije što je vrlo pohvalno. Međutim, tražili smo da se kod odabira kandidata uvrsti i kriterij izvrsnosti. Smatram da ovo govori o vrijednostima koje podupiremo.  Zalagat ću se za povećanje udjela u financiranju produženog boravka kako bi svi, bez obzira na broj kandidata, mogli ostaviti svoju djecu od 1. do 4. razreda u produženom boravku i ići mirni na posao.“ – istaknuo je kandidat za načelnika Tomislav Bišćan podsjećajući na rad SDP-a i partnera u Općinskom vijeću.

DARIO HEGEL (HSP)

HSP-ov Dario Hegel po prvi puta je kandidat za načelnika Velike Ludina. Oženjen, otac troje djece, trenutno zaposlen u općini Velika Ludina, ujedno je i obrtnik u ugostiteljstvu.

Kao svoju prednost pred ostalim kandidatima ističe dugogodišnju aktiviranost na rukovodećim funkcijama u brojnim udrugama na području ove općine. Također, ima dugogodišnje političko djelovanje, naime u HSP-u je od 21.godine, a u posljednje četiri godine bio je vijećnik u Županijskoj skupštini Sisačko-moslavačke županije. „Zalagao sam se za potpore u poljoprivredi, sufinanciranje prijevoza učenika, školske kuhinje, za obnovu i održavanje cesta, te niz drugih projekata. Na moje inzistiranje i zalaganje, pronašao se model za rekonstrukciju ceste u Vidrenjaku. Isto tako, uspio sam dogovoriti županijska sredstva za obnovu tribina na nogometnim terenima NŠK Sokol“ – naglasio je Hegel.

U budućnosti, kao načelnik općine, vidi prostora za još transparentnije poslovanje općine. „Kao prvu mjeru ću aktivirati aplikaciju putem koje se mogu vidjeti sve isplate iz općinskog proračuna za pravne i fizičke osobe. Maksimalno želim da se koristi novac iz EU fondova, jer bez njih nema velikih razvojnih projekata, poput obnove komunalne infrastrukture. Komunalno poduzeće Ludina d.o.o. pretvorit ću u ozbiljnije poduzeće, gdje bi sami brinuli o održavanju zelenih površina, nerazvrstanim cestama, zimskoj službi i pogrebnim uslugama. Također, poticat ću poljoprivredu i gospodarstvo. OŠ Ludina želim pomoći u nabavi najbolje i najmodernije opreme za bolji rad, a pomoći želim i u obnovi sakralnih objekata. Nužno je povećati izdvajanja za vatrogastvo jer nužno je da nam vatrogasna oprema i vozila služe svrsi, a sada su neka starija preko 30 godina. Također, želim poticati i pomagati u radu ostalih udruge, posebice Kulturno-umjetničkog društva zbog očuvanja kulturne baštine i starih hrvatskih običaja. Umirovljenicima, po socijalnim kriterijima, želim osigurati isplatu božićnice i uskrsnice. Što se tiče sporta, zalažem se za izgradnju sportske dvorane i nogometnog terena s umjetnom travom, te sportskog centra za građane.“ – ističe Dario Hegel, HSP-ov kandidat za načelnika Velike Ludine.

DRAŽEN PAVLOVIĆ (HDZ)

HDZ-ov Dražen Pavlović dugogodišnji je načelnik Općine Velika Ludina a da ide u utrku za novi mandat objavio je točno mjesec dana prije izbora.      

„Svaka moja dosadašnja pobjeda na izborima bila je potvrda da su stanovnici Općine zadovoljni  mojim radom. Također, svaka pobjeda je bila novi poticaj za još bolji rad. U prethodnom mandatom razdoblju napravljeni su sljedeći značajniji projekti sufinancirani fondovima EU: Dječji vrtić, reciklažno dvorište, Pintarićeva ulica, Cvjetna ulica, dok je  ulica Mije Stuparića, županijska cesta, obnovljena sufinanciranjem ŽUC-a i Općine. Bitno je naglasiti da Općina Velika Ludina nije uvela prirez kada je to postalo zakonski moguće, iako su to učinile sve okolne općine i gradovi! Imamo najmanju komunalnu naknadu i komunalni doprinos, također smo ukinuli porez na kuće za odmor. Općina Velika Ludina nije kreditno zadužena. Ovo je rezultat politike mene kao dosadašnjeg načelnika i politika velike većine u Općinskom vijeću, a to će biti naša politika i dalje! To je politika efikasne općine za svoje stanovnike!

U narednom mandatnom razdoblju, ako mi date povjerenje svojim glasom, u planu je izgradnja novog trga u Velikoj Ludini, športske dvorane, uređenje crkve Sv. Mihaela, Moslavačke ulice, županijske ceste od Male Ludine do Mustafine Klade, završetak uređenja groblja, daljnja gradnja komunalne infrastrukture te još mnogo drugih projekata koje će život u Općini učiniti još ugodnijim i boljim.  „…i  dalje odgovorno!“ prepoznatljiv je moto i slogan koji me prati i na ovim izborima“ – ističe Dražen Pavlović. Zaključuje kako se program koji HDZ nudi građanima može ostvari u potpunosti. „S nama nema eksperimentiranja, mi nudimo daljnji kontinuitet vođenja Općine, kao i do sada, s time da nam veće iskustvo daje sigurno i pravo da kažemo da ćemo biti barem još malo bolji i efikasniji!“

Kandidacijske liste za Općinsko vijeće i više informacija o samim izborima možete pronaći na slijedećoj poveznici: https://www.opcina-vludina.hr/12-vijesti/vijesti-opcina/1775-pravovaljane-kandidacijske-liste-kandidature-lokalni-izbori-2021