Informiraj i aktiviraj

Za potrebe programa Informiraj i aktiviraj kojeg provodi Udruga invalida rada Kutina održan je sastanak gradonačelnika Grada Kutine g. Zlatka Babića, predsjednika Udruge invalida rada g. Božidara Cesara i Jovane Bjelić, voditeljice programa. Grad Kutina partner je spomenutog programa te se ovom prilikom razgovaralo o tijeku provedbe programa.
 U sklopu programa redovito se održavaju kreativne radionice uz mogućnost odrađivanja iz udobnosti vlastitoga doma, posjetila se izložba krivotvorenih umjetnina pod nazivom „Ljepota lažnog sjaja“ u Galeriji Muzeja Moslavine, doživjelo se Lonjsko polje vozeći se golfcarom, poslušalo predavanje „Terapija knjigom uz glazbu“ povodom Svjetskog dana knjige, rekreiralo i družilo uz pikado, viseću kuglanu, nabavi krug i još mnoge druge aktivnosti.

“Grad Kutina stoji na raspolaganju svim udrugama i svim sugrađanima, znanjem, iskustvom i raznim programima i projektima. Drago mi je što je iz godine u godinu sve veći angažman udruga oko projekata koji se financiraju i iz sredstava Ministarstava i EU kako bi povećali svoje aktivnosti i nastavili raditi za dobrobit našeg društva. Udruga invalida rada Kutina dugo godina aktivna je u Kutini te me raduje svaki njihov napredak. Grad Kutina će im uvijek biti podrška te mi je drago što smo partneri i u ovom programu”, rekao je gradonačelnik Kutine, Zlatko Babić.

 “Spomenuti program financira  Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, on traje 2 godine te mu je svrha  ublažavanje socijalne isključenosti starijih osoba u život zajednice, odnosno da starije osobe imaju kvalitetniji,  zdraviji i bolji život. Program će se provoditi putem radionica kreativno-likovnog, rekreativno-sportskog te kulturnog karaktera i zabavnih radionica. S obzirom na epidemiološke situacije s kojima se možemo susresti, dio radionica će se provoditi i uz udaljenost, a sve radi zaštite sudionika programa i članova udruge” , rekla je gđa Jovana Bijelić.


 U program udruge predviđeno je da se uključe i građani stariji od 65 godina, a ne samo članovi Udruge. Svi zainteresirani sugrađani mogu se osobno obratiti u Udrugu invalida rada Kutina, na adresu: Augusta Šenoe 2, od 7 – 15 sati svakim radnim danom, a mogu i nazvati na broj telefona 044/ 684 930 za više informacija.

“Spomenuti projekt se provodi od  01. 01. 2021. godine. Osim radionica, Udruga pomaže pri savjetovanju što se tiče ostvarivanja prava osoba s invaliditetom i starijih osoba te nastojimo biti aktivni u društvenom životu grada. Prošle godine radili smo u skladu s pravilima, ostvarivali smo kontakt  putem telefona te nismo ostavili naše članove i druge osobe bez informacija. Grad Kutina nam je partner i do sada se pokazala dobra suradnja kroz naše prijašnje projekte. Udruga pokriva područje od Jasenovca do Velike Ludine, ali najveći doprinos i  rad daje Grad Kutina. U ovom projektu nas kao partner Grad Kutina podržava u svim aktivnostima koje provodimo“ rekao je g. Cesar.(www.kutina.hr)