Grad Popovača ulaže u sportske terene

Grad Popovača nastavlja s ulaganjima u sportsku infrastrukturu. Osim što su započele aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje svlačionica na Športskom parku Moslavac, uskoro se mogu očekivati i aktivnosti vezane uz ostale sportske terene.

Jedna od njih odnosi se na nastavak uređenja Športskog parka Voloder, investiciji vrijednoj više od 1,5 milijuna kuna koja je započeta prošle godine.   „U ovom času nastavili smo tu investiciju kako bi se igralište privelo svrsi i kako bi ostvarili zacrtani cilj, a to je da do kraja godine NK Voloder ima jedno od najsuvremenijih igrališta na području Sisačko-moslavačke županije. Jasno, treba za to osigurati i preduvjete, odnosno, održavanje koje podrazumijeva košnju, zalijevanje travnjaka i ostalo. Trenutno se radi na tome, financijska sredstva su osigurana. Ostalo nam je još realizirati uređenje pomoćnog igrališta te povećanje ograde sukladno propisanim pravilima, čim vremenske prilike to dopuste, krenut će i ti radovi.“- pojasnio je gradonačelnik Mišković.   

Što se tiče ostalih investicija, Grad je dao potporu klubovima koji su krenuli u uređenje svojih sportskih terena i svlačionica. „U Donjoj Gračenici smo osigurali dio sredstava za rekonstrukciju svlačionica. Dio sredstava uložili smo u Gornjoj Gračenici kako bi se stvorili uvjeti za uređenje pomoćnog igrališta. Također, do kraja godine želimo riješiti i probleme vezane uz svlačionice i nogometni teren u Gornjoj Jelenskoj. Konačno smo uspjeli riješiti imovinsko-pravne odnose tako da nam sad slijediti proces formiranja parcele a potom i uređenje i opremanje svlačionica, sanitarnih čvorova, te nabavka klupa i stolova za potrebe održavanja radnih sastanaka ali i druženja nakon utakmica. Na ovom igralištu radi se i projekt osvjetljenja, tako da će igrači ovoga kluba i mještani koji ga koriste za rekreaciju, prilike imati trenirati i igrati utakmice i u večernjim terminima.“ – rekao je gradonačelnik.

Također, dio sredstava u ovogodišnjem proračunu predviđen je i za kapitalna ulaganja na igralištima u Strušcu, Potoku i Donjoj Vlahiničkoj.

„Stvaranjem boljih uvjeta naši će klubovi svakako privući više djece i mladih, što je i jedan od glavnih ciljeva provedbe ovih aktivnosti.“- zaključio je gradonačelnik Josip Mišković dodavši kako uz ove projekte grad redovno podupire i rad Sportske zajednice i njezinih članova s oko milijun kuna godišnje.