Dan hrvatskog vatrogastva i blagdan sv. Florijana obilježeni u u Kutini

Dan hrvatskog vatrogastva i blagdan sv. Florijana, sveca zaštitnika vatrogasca u Kutini je obilježen mimohodom Vatrogasne zajednice Grada Kutine.
Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić vatrogaskinjama i vatrogascima čestitao je blagdan i u ime građana zahvalio li za osjećaj sigurnosti te na humanitarnom radu i doprinosu društvenom životu Grada. Gradonačelnik Kutine je dodao kako je Grad u proteklom razdoblju dosta uložio u obnavljane opreme i društvenih domova, ali je sve usporeno zbog pandemije corona virusa.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

U Vatrogasnoj zajednici aktivno je oko dvije tisuće vatrogasaca, članova dvije profesionalne vatrogasne postrojbe i 21. DVD-a. Slavko Špičak zadovoljan je opremljenošću DVD-a i operativnom sposobnošću kutinskih vatrogasaca.

Slavko Špičak, predsjednik VZ Grada Kutine

Kutinski su vatrogasci jučer svečano postrojeni na Trgu dr. Franja Tuđmana poručili građanima da na njihovu pomoć uvijek mogu računati te su odlučni kako će nastaviti sa svojim plemenitim radom i humanitarnim aktivnostima. Posebnu su radost iskazali zbog toga što su jučer uz blagdan u VZG Kutine dobili potpuno novo navalno vozilo vrijednosti 2 mil. kn i potpuno novi kombi vrijednosti 150 tisuća kn.