Zlatko Babić (HDZ) – predstavljanje kandidature za gradonačelnika Kutine

Kutinski HDZ jučer je na Trgu dr. Franje Tuđmana javnosti predstavio svoga kandidata za gradonačelnika Kutine, Zlatka Babića. Aktualni gradonačelnik ovom kandidaturom ide u političku borbu za drugi mandat, a na podršci u tome zahvalio je HDZ-u, ali i dosadašnjim koalicijskim partnerima.

Predstavljanje kandidature u Kutini uz članove predsjedništva kutinskog HDZ-a podržao je i HDZ-ov kandidat za župana Ivan Celjak.

Predstavljajući svoj rad u protekle četiri godine Babić je istaknuo ostvarenje predizbornog programa s početka mandata, te naveo i ostvarenje dodatnih projekata važnih za poboljšanje kvalitete života građana Kutine. “Obnovili smo velik dio prometne infrastrukture, izgradili i obnovili vodovodnu mrežu, obnovili klub Baraku za mlade, društvene domove u prigradskim  naseljima. Izgradili smo reciklažno dvorište, proveli energetsku obnovu školskih zgrada, dječjeg vrtića, zgrade gradske uprave. Olakšali smo početak školske godine financiranjem udžbenika, studentskih stipendija, opremili dječja igrališta…“, nabrojio je Babić. Spominjući gospodarstvo izdvojio je pametnu poslovnu zonu i poduzetnički inkubator, te ulaganje od 3 mln kn u gospodarsku revitalizaciju ističući dobru komunikaciju s poduzetničkim sektorom i poljoprivrednicima što je bilo od presudne važnosti u jeku korona krize.


   Kao najvažniji projekt navodi izgradnju i rekonstrukciju vodovodne i kanalizacijske mreže Aglomeraciju, projekt vrijedan 500 mln kn sufinanciran sredstvima EU. „Svaki stanovnik mora živjeti pod istim standardima. Danas je ravnomjeran razvoj grada i prigradskih naselja vidljiviji nego ikada ranije, što je bio moj cilj i na čemu ću ustrajati“. Babić je istaknuo i pomoći umirovljenicima, kroz božićnice i uskrsnice u ukupnom iznosu od 1 mln kn.
  U novom mandatu Zlatko Babić kaže kako se može raditi još bolje, nastaviti započete projekte i unaprijediti Kutinu te iznosi program novih obećanja. Najvažnijim smatra izgradnju dječjeg vrtića, osiguranje besplatnog vrtića, školskih obroka i produženog boravka za djecu. Poduzetnicima je obećao 50.000 kn kao bespovratnu mjeru, te postepeno ukidanje prireza građanima od 3% u naredne 4 godine. Umirovljenicima koji žive sami povećat će uskrsnice i božićnice za 200 kn, unaprijedit će zdravstvenu zaštitu financirajući rad ljekarni nedjeljom. Najavljuje gradnju dva doma za starije i nemoćne, jedan u suradnji sa Županijom, a drugi kao privatnu investiciju.

Među najavama u sljedećem mandatu je izgradnja obilaznice, te drugog kolosijeka pruge Dugo selo – Kutina, kao i akumulacijskog jezera Polojac. „Ne zaboravljamo ni našu prošlost i u sljedećem mandatu ćemo završiti idejni projekt Spomen parka hrvatskim braniteljima, a snimit ćemo i film o ulozi Kutine i kutinskih branitelja u Domovinskom ratu“, kaže Babić. U predstavljanju zaključuje kako na temelju rada u protekle 4 godine očekuje povjerenje birača: „Znam da u naredne 4 godine koje su pred nama možemo napraviti još više i još bolje i učiniti našu Kutinu ugodnom za život ako smo i dalje svi zajedno za Kutinu“.


 Zlatko Babić pozvao je tom prilikom građane da svoj glas na županijskoj razini daju HDZ-ovom kandidatu za župana Ivanu Celjaku s kojim očekuje odličnu suradnju. Celjak je u svom kratkom obraćanju obećao obnovu i revitalizaciju područja stradalog potresom u suradnji s državom, te dao podršku Zlatku Babiću u njegovoj kandidaturi za drugi gradonačelnički mandat.