Uspješno završen I.modul edukacije “Menadžment volontera”

Zaklada Sandra Stojić u sklopu projekta Volonterski centar uspješno je u Popovači završila I.modul edukacije „Menadžment volontera“. Riječ je o projektu koji se provodi uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a na kojem im je partner i Grad Popovača. Na edukaciji je sudjelovalo 6 predstavnika iz različitih organizacija civilnog društva s područja gradova Siska, Popovače i Kutine te općine Velika Ludina.

Kako je istaknula voditeljica edukacije Meditta Hajdinac, cilj edukacije je pružiti znanja i vještine potrebnih za organiziranje kvalitetnih volonterskih programa.  Ona obuhvaća izobrazbu organizatora volontiranja na temu menadžmenta volontera i osposobljavanje za koordinatora volontera, izdavanje potvrda o kompetencijama stečenima volontiranjem i promociju potvrde.

Napomenula je i kako je ova edukacija namijenjena svim organizacijama civilnog društva koje uključuju ili žele uključiti volontere u svoje aktivnosti, odnosno onima koje žele preuzeti tu ulogu. Naime, stjecanjem osnovnih znanja iz menadžmenta volontera po završetku edukacije polaznici će biti osposobljeni za organizaciju volonterskih aktivnosti. II. modul održat će se 28.travnja.