Uskrsna čestitke župana Ive Žinića

Župan Ivo Žinić povodom Uskrsa uputio je građanima slijedeću čestitku i osvrt:

Drage sugrađanke i sugrađani,

nada koju nam donosi Uskrs, najveći kršćanski blagdan, ove nam je godine potrebnija nego ikad. Živimo teška i turbulentna vremena, nosimo zajedno s cijelim svijetom ogromni teret pandemije. Naše je područje dodatno stradalo, prirodna katastrofa, razorni potres pogodio je velik dio naše županije. Petrinja, Glina, Sisak, okolna sela i naselja teško su pogođena, svatko je od nas, u većoj ili manjoj mjeri osjetio posljedice.

S druge strane, pomoć volontera, međunarodne zajednice i središnje države, snažna reakcija u prvim trenutcima ugroze, jasno su nam pokazale put i način borbe s teškoćama. I ne zaboravimo ono najvažnije; ono što smo činili i ono što činimo sami.

Naša županija je pomoć svojim vlastitim naporima i te kako zaslužila. Rekao sam i pri tome čvrsto stojim: Ove pošasti koje su nas pogodile znače uz brojne poteškoće i ogromnu priliku za napredak. A tu priliku mi nismo čekali skrštenih ruku i žaleći se na teškoće. Ne, gradili smo i stvarali, pripremali se za budućnost. Želimo osigurati realan i čvrst temelj za ostanak i ugodan život stanovnika na ovom našem lijepom i potencijalom punom području.

I upravo stoga sam zajedno sa svojim suradnicima pokrenuo važne projekte, koje je prepoznala i europska zajednica. Naša razvojna agencija je, kao prva takva agencija iz Hrvatske, dobila priznanje Europske unije za najbolji projekt u Uniji.

Želimo zdrave i sretne žitelje, koji ponosno žive od svoga rada. Dovršavamo novu zgradu bolnice u Sisku, obnovili smo domove zdravlja, opremili ordinacije, ulažemo i u stručno usavršavanje naših liječnika i medicinskog osoblja.

Čuvamo tradiciju obrtništva, pomažemo stare, tradicionalne zanate, ali istovremeno ulažemo i potičemo nove investicije, razvoj i porast broja radnih mjesta.

U našoj zelenoj županiji nastavljamo poticati poljoprivredu, sačuvat ćemo vodeće mjesto u rvatskoj u konjogojstvu i dodati mu još novih poljoprivrednika, proizvođača hrane.

Zbog ovih i mnogih drugih razloga siguran sam u novi uzlet, u oporavak i napredak naše županije. Nada, koju donosi uskrsnuće Kristovo, vodi nas na ovom putu, a naša poduzetnost, obrazovanost, inovativnost i upornost jamče uspjeh.

Svjetlo Uskrsa obasjava nam put u budućnost.

Dragi žitelji Sisačko-moslavačke županije, Sretan vam Uskrs!

Vaš župan Ivo Žinić