Uskrsna čestitka gradonačelnika Popovače

U povodu nadolazećih uskrsnih blagdana, gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković upućuje poruku sljedećeg sadržaja:
Cijenjeni sugrađani,
u očekivanju najvećeg kršćanskog blagdana i ove se godine nastavljamo boriti s epidemijom koronavirusa suočeni sa snažnom potrebom za odgovornošću i ozbiljnosti na svim razinama.
Gradska uprava Grada Popovače svakodnevno poduzima niz aktivnosti kako bi bila što uspješnija u prilagodbi
novonastalim okolnostima. Iako je u cilju osiguravanja potpora gospodarstvu i građanima u prevladavanju teškoća uzrokovanih epidemijom, Grad uveo niz mjera pomoći i štednje, nastavljena je realizacija svih započetih infrastrukturnih projekata te planirane dinamike održavanja komunalne infrastrukture. Među značajnijim projektima ističe se završetak uređenja tržnice u Popovači, aktivnosti vezane za izgradnju mosta odnosno spojne ceste Kolodvorska- Sisačka ulica, završetak izgradnje vodovodne mreže u naselju Moslavačka Slatina sa odvojcima, asfaltiranje nerazvrstanih cesta. U tijeku je i realizacija planiranih ulaganja u nabavu nove opreme za Komunalne servise Popovača d.o.o., pa se tako ovih dana očekuje nabava novog vozila za prikupljanje
otpada, a u cilju stvaranja uvjeta za samostalno zbrinjavanje otpada na području Grada Popovače.
Uslijed aktualnih ograničenja javnih okupljanja, i dalje izostaje većina aktivnosti iz segmenta društvenih djelatnosti. Grad Popovača redovno izvršava sve proračunom predviđene potpore kada je riječ o školstvu te socijalnim potrebama građana. U tom smislu ističe se i osigurana podrška građanima koji su pretrpjeli najveće štete od razornog potresa na svojim stambenim objektima.
Uskrsno razdoblje nosi poruku vjere, nade i ljubavi. Simbol pobjede dobra nad zlom i života nad smrću, pruža nam novu duhovnu snagu i ohrabrenje, a posebno u aktualnom vremenu kada sve teže pronalazimo izvore mira.
Neka u svima nama Uskrs pobudi nadahnuće za življenje istinskih, bezvremenskih vrijednosti, međusobno razumijevanje, potporu i snažniju nadu u bolje sutra. U tom duhu, svim vjernicima u ime svojih suradnika i u svoje osobno ime, želim sretan i blagoslovljen Uskrs!