Ulaganje u obrazovanje jedan od najvažnijih segmenata programa SDP-a u Velikoj Ludini

Kandidat SDP-a za načelnika općine Velika Ludina, Tomislav Bišćan, kao važan dio svog programa ističe ulaganja u obrazovanje jer kako kaže, „Općina, to su ljudi“.

„Ulaganje u obrazovanje treba biti nedvosmisleno, bez natezanja, bez fige u džepu, nikada pod upitnikom. Ono se uvijek isplati. Vraća vam se kroz nove generacije obrtnika, poduzetnika, poljoprivrednika, majstora, sportaša, čuvara baštine i tradicije… Vraća vam se kroz nove prilike i ideje. Moj klub vijećnika i ja inicirali smo besplatne udžbenike i radne bilježnice. Nove tehnologije dio su naše svakodnevice, a  rezultat inicijative besplatnih udžbenika  bili su kvalitetni tableti koje smo osigurali svim  učenicima Osnovne škole Ludina koji zaista ispunjavaju svoju svrhu. Naša škola organizirala je online nastavu doslovno u dva dana u trenu kada je to bilo potrebno. Ovo je omogućila tehnologija i nastavnici koji se kontinuirano usavršavaju.

Ovaj posao nije završen, prepoznajemo kako je tehnologiju potrebno održavati i sredstva za spomenuta ulaganja uvijek će biti osigurana, a svaki prvašić dobit će svoj kvalitetan tablet prilikom polaska u školu. Općina izdvaja sredstva za stipendije što je vrlo pohvalno. Međutim, tražili smo da se kod odabira kandidata uvrsti i kriterij izvrsnosti. Smatram da ovo govori o vrijednostima koje podupiremo. Zalagat ću se za povećanje udjela u financiranju produženog boravka kako bi svi, bez obzira na broj kandidata, mogli ostaviti svoju djecu od 1. do 4. razreda u produženom boravku i ići mirni na posao.“ – istaknuo je kandidat za načelnika Tomislav Bišćan podsjećajući na rad SDP-a i partnera u Općinskom vijeću.

Bišćan najavljuje i kako će uskoro objaviti i detaljan plan vezan za obrazovanje, ali i ostala područja.